Αρχική Επικαιρότητα Ρόδος: Καταγγελία για εξαίρεση ανεμβολίαστου προνοιακού υπαλλήλου

Ρόδος: Καταγγελία για εξαίρεση ανεμβολίαστου προνοιακού υπαλλήλου

0

Εκτός του ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι προ των πυλών για να μείνουν …στο δρόμο έχουν να αντιμετωπίσουν όπως λένε και …εξαιρέσεις

Καταγγελία η οποία αν μη τι άλλο θα συζητηθεί, κάνει μέσω του news12 μια ανεμβολίαστη εργαζόμενη στη Ρόδο (αποσπασμένη στην δομή του Αγίου Ανδρέα). Πρόκειται για την κ. Μαρία Χατζηκωνσταντή η οποία αποκαλύπτει πως έγινε εξαίρεση για συγκεκριμένη δομή του νησιού με έναν ανεμβολίαστο υπάλληλο για τον οποίο έγινε εξαίρεση. Πέρα από το γεγονός ότι όσοι έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο θα μείνουν από την προσεχή Δευτέρα χωρίς δουλειά, έχουν να αντιμετωπίσουν απ’ ότι φαίνεται και τέτοιους είδους εξαιρέσεις που αποτελούν πρόκληση. Η κ. Χατζηκωνσταντή στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Πήρα τον διευθυντή να μάθω αν ισχύει αυτή η εξαίρεση που αφορά στη δομή του Ορφανοτροφείου και μου απάντησε πως ισχύει. Γιατί λέει η δομή αυτή ανήκει στις καλόγριες. Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η εξαίρεση; Αν είναι έτσι λοιπόν, ας πάμε και οι έξι ανεμβολίαστοι στο Ορφανοτροφείο. Και ας πάνε οι εμβολιασμένοι στις υπόλοιπες δομές. Με ποιο δικαίωμα κρατάνε έναν υπάλληλο και πετάνε τους άλλους στο δρόμο; Δεκατέσσερα χρόνια τώρα δεν έχω γίνει ποτέ δημόσιος υπάλληλος. Έσκυβα το κεφάλι. Με μετακίνησαν σε όλες τις δομές. Μέχρι που έχω πάθει ζημιά στο χέρι μου γιατί έκανα και τον μάγειρα χωρίς να είμαι. Μπορούσα να κάνω καταγγελία και δεν την έκανα γιατί λέω, δεν πειράζει έχω ψωμί και τρώω. Και τώρα το μετανιώνω. Ήμουν καθαρίστρια και κρατούσα ένα ολόκληρο ίδρυμα μόνη μου. Τα αλλότρια καθήκοντα είναι έξι μήνες , εγώ τα έκανα 12 χρόνια».

Αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού, είπε:

«Για ποιο λόγο να το κάνω το εμβόλιο από τη στιγμή που και μεταδίδω και νοσώ; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή. Αν έρθει κάποιος γιατρός να μου εξηγήσει τον λόγο του εξαναγκασμού, τότε ναι θα το κάνω. Αλλά κανένας δεν μου δίνει αυτή την απάντηση. Θέλουν απλά να με κυνηγάνε με μια σύριγγα να βάλω το εμβόλιο. Εδώ και ενάμιση χρόνο που ερχόμουν στη δουλειά κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας μετάδωσα τον ιό ή νόσησα; Τώρα θα τους κολλήσω δηλαδή τον ιό; Ή μήπως οι υπόλοιποι όταν φεύγουν από τη δουλειά πάνε στο σπίτι τους και μπαίνουν μέσα σε ένα γυαλί και δεν βγαίνουν έξω;»

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments