Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ρόδος: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ποδηλασία

Ρόδος: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ποδηλασία

0
International Rhodes Grand Prix, Rhodes, 4/4/2021 ©2021 Nassos Triantafyllou
Dodekanisos

Το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι Διεθνείς ποδηλατικές εκδηλώσεις της Ρόδου,  που βασικό στόχο έχουν την προώθηση του αθλητικού τουρισμού και κατ΄επέκταση  την επιμείκηνση της τουριστικής περιόδου. Εκατόν εβδομήντα έξι (176) αθλητές (300 συνολικά άτομα, με τους συνοδούς τους,  με 30 ομάδες από 33 χώρες, θα βρεθούν στη Ρόδο για τις επτά αγωνιστικές ημέρες  και θα τρέξουν τα 973 συνολικά χιλιόμετρα. Θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού,  τον πολιτισμό και την φιλοξενία του.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12 και 13 Μαρτίου 2022 με τον «Γύρο Νοτίου Αιγαίου», αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος και είναι αφιερωμένος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που είναι συνδιοργανώτρια και στηρίζει απόλυτα την κορυφαία ποδηλατική γιορτή που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο αγώνας είναι κατηγορίας 2.2 και συνολικής απόστασης 340,9 χλμ.. Τα 172,1χλμ. οι ποδηλάτες  θα τα τρέξουν το Σάββατο και τα υπόλοιπα 168,8χλμ., την Κυριακή.

ΟΙ 33 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Στη Ρόδο από τις 12 έως τις 27 Μαρτίου 2022 θα βρεθούν ποδηλατικές ομάδες  από τις εξής 33 χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γκουάμ, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία, Ρουμανία, Κύπρο, Ν. Ζηλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τουρκία, Καναδά, Ην. Πολιτείες, Λιθουανία, Μπαχρέιν, Ιρλανδία, Μαρόκο, Κολομβία, Ρωσία, Αυστραλία, Φινλανδία, Παραγουάη και Ελλάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ρόδου ξεκινά το Σαββατοκύριακο και είναι το εξής:
-12 και 13 Μαρτίου 2022, ο «Γύρος Νοτίου Αιγαίου»
-20 Μαρτίου 2022, το Διεθνές «Γκραν Πρι της Ρόδου»
-24 έως 27 Μαρτίου 2022, ο Διεθνής «Γύρος της Ρόδου».

Διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής γιορτής είναι, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas». Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ υποστηρικτής είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

-Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας)  και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments