Αρχική Videos Ρόδος: “Έφυγε” ξαφνικά ο γιατρός Γιώργος Ντέτσκας

Ρόδος: “Έφυγε” ξαφνικά ο γιατρός Γιώργος Ντέτσκας

0

Ακόμα ένα ξαφνικός θάνατος καταγράφεται στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά στην Ρόδο όπου έφυγε σε ηλικία 53 ετών ο γιατρός Γιώργος Ντέτσκας. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος στην κοινωνία του νησιού ενώ είχε σχέση και με το μπάσκετ μιας και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός σε τοπικούς αγώνες του ΓΑΣ Ιάλυσος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έφυγε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου Ηλίας Τσέρκης αναφέρει τα εξής:

“Η ευγένεια της ψυχής του, η προσήνεια, το διαρκές χαμόγελο του, η αγάπη για την ιατρική επιστήμη και ειδικά τη νεφρολογία είναι μερικά από τα στοιχεία που τον
χαρακτήριζαν.

Ο αείμνηστος Ιατρός ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, που διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του. Η ακεραιότητα του, η απλότητα, η εργατικότητα και η αξιοπιστία, ήταν τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του και όπως ήταν αναμενόμενο η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους εμάς τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του καθώς και σε όλους όσους τον γνώριζαν. Δυστυχώς, αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην οικογένεια του, στη νεφρολογία, στην ιατρική επιστήμη και στην τοπική κοινωνία.

Η σχέση του Γιώργου Ντέτσκα με τους ασθενείς του υπερέβαινε τα όρια της τυπικότητας και είχε αναπτύξει με τους περισσότερους, στενές σχέσεις και
ισχυρούς δεσμούς. Διακρινόταν επίσης, για τις ιδιαίτερες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος.
Η δράση του Γιώργου Ντέτσκα δεν εξαντλούνταν μόνο στο τομέα της Κλινικής Νεφρολογίας, ο ίδιος προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες και στον τοπικό αθλητισμό και ειδικά στην καλαθοσφαίριση σε αρκετά σωματεία του νησιού μας.

Ο Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου και της Μηλιάς γεννήθηκε το 1968 στην Αλβανία στο χωριό Καρόκι των Αγίων Σαράντα. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τιράνων το 1992 και το έτος 2007 αναγνώρισε το τίτλο σπουδών του από το ΔΟΑΤΑΠ.

Την 9 η Οκτωβρίου 2007 έλαβε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Υγείας – Πρόνοιας της Νομαρχίας Δωδεκανήσου. Το διάστημα 2009 – 2010 υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας εκπληρώνοντας με επιτυχία τα καθήκοντά του στην υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2011 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Παθολογία για δύο έτη, όπου υπηρέτησε στην Α’ Παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου και εν συνεχεία στην ειδικότητα της νεφρολογίας.

Το έτος 2017 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Νεφρολογίας και υπηρέτησε στην Νεφρολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου ως επικουρικός Ιατρός
μέχρι την 1 η Απριλίου 2018. Ο αείμνηστος συνάδελφος διατηρούσε ιδιωτικό Νεφρολογικό ιατρείο στη Ρόδο επί της οδού Αυστραλίας 88-92 και υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και της Νεφρολογικής Κλινικής της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου «Euromedica».

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιατρού στην σύζυγο
του Αμέλα και στα παιδιά του Νικόλαο και Αιμιλία. Όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments