Rodos Cup:Προηγείται το σκάφος Estella (pics)

0
2

Το ελληνικό σκάφος «Estella» με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά πήρε (χθες Δευτέρα) την πρώτη θέση, στην κατηγορία ORCi, στην 1η ιστιοδρομία όρτσα – πρίμα, του «Rodos Cup 2013», του Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου (Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου).

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο από την Κω και με τα νούμερα συμμετοχής να είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μια διοργάνωση που έχει πια καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα η εντυπωσιακή συμμετοχή των 58 σκαφών, με τους 385 ιστιοπλόους, προερχόμενους από 13 χώρες ! τις Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία, Λετονία, ΗΠΑ, Γαλλία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Γερμανία, Κροατία, Καναδάς και την Ελλάδα.

Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας δόθηκε το πρωί της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Μαρίνα της Κω. Ο άνεμος που επικρατούσε από το πρωί ήταν ισχυρός βορειοδυτικός έντασης περίπου 20 κόμβων. Έτσι τα 58 σκάφη και τα πληρώματά τους είχαν την ευκαιρία να πλεύσουν με μεγάλες ταχύτητες και να ολοκληρώσουν τον αγώνα νωρίς το μεσημέρι. Το θέαμα ήταν πανέμορφο και το απόλαυσε πολύς κόσμος από τις κοντινές ακτές, ειδικά κατά το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής των πρίμα, στην οποία τα σκάφη άνοιξαν τα πολύχρωμα μπαλόνια τους.

Στην κατηγορία ORCi & ORC Club την πρώτη θέση πήρε το σκάφος «Estella» από την Ελλάδα με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρα.
Στην κατηγορία IRC Racing 1 πρώτευσε το σκάφος «Courier du Coeur» με κυβερνήτη τον AZBUZOV ANDREY από την Ρωσία, στην κατηγορία IRC Racing 2 το σκάφος «La Loba» με κυβ. τον VORONOV MIKHAIL από την Ρωσία, ενώ στην κατηγορία IRC Cruising 1 το σκάφος «Hadar» με κυβ. τον ZHABBAROV RENAT επίσης από την Ρωσία
Τέλος στην κατηγορία Cruising την πρώτη θέση πήρε το σκάφος Southampton από την Κροατία, με κυβερνήτη τον Ρώσο UKHIN ANDREY.

Στην συνέχεια τα σκάφη ελλιμενίστηκαν και πάλι εντός της Μαρίνας της Κω και αφού εκδόθηκαν τα αποτελέσματα ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών, από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κω κ. Σωτήρη Μητσιάκη και από τον Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου Κω κ. Σπύρο Αλεξίου.

Την Κυριακή το βράδυ είχε προηγηθεί η επίσημη τελετή έναρξης του «Rodos Cup 2013» στην κεντρική πλατεία της Κω, με κάθε επισημότητα, με τις τοπικές αρχές να υποδέχονται τους ιστιοπλόους και να παραθέτουν δεξίωση στα πληρώματα. Επίσης παραδοσιακά συγκροτήματα χόρεψαν νησιώτικους χορούς ξεσηκώνοντας τους ιστιοπλόους. Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένα από την φιλοξενία αλλά και από τις παροχές που προσφέρει η Μαρίνα της Κω, που για μια ακόμη χρονιά είναι ένας από τους χορηγούς του αγώνα.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της 2ης από τις 4 συνολικά ιστιοδρομίες του αγώνα. Η ιστιοδρομία θα ξεκινήσει από την Κω και θα καταλήξει στην Τήλο, δεύτερο σταθμό του αγώνα, όπου τα πρώτα σκάφη αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα.
Εκεί οι ιστιοπλόοι θα παραμείνουν και την Τετάρτη 24 Ιουλίου για την απαραίτητη ξεκούραση ενόψει των επόμενων 2 ιστιοδρομιών.

Χορηγοί του φετινού 17ου Rodos Cup 2013 είναι οι Δήμοι της Κω, της Τήλου, της Σύμης και της Ρόδου, η Μαρίνα της Κω, το CASINO RODOS, η NORTH SAILS, το κατάστημα ναυτιλιακών ειδών Ζαΐρης Αγησίλαος και το ξενοδοχείο Plaza Hotel στη Ρόδο.
Υποστηρικτές του αγώνα είναι το πρακτορείο Roditis Yachting, η εταιρία HILIGHT Marketing & P.R., οι Λιμενικές Αρχές, το Λιμενικό Ταμείο, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου (ΝΟΡ) και ο γραφίστας Γιώργος Τσιρίγκας. Πληροφορίες για τον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης – www.rodoscup.gr
{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2013_2014/alla_spor/rodos_cup1/] width=[150] height=[150]}