Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ροδήλιος: Απόσυρση από τους αγώνες του 2016

Ροδήλιος: Απόσυρση από τους αγώνες του 2016

0
rodilios logo
Dodekanisos

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ποδηλατικός όμιλος Ρόδου <<Ροδήλιος>> σχετικά με την συνάντηση σωματείων-μελών της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας.Μιλά για την δυσλειτουργία του συντονιστικού οργάνου αλλα και για την απόφαση του ομίλου να αποσυρθεί από του διασυλογικούς αγώνες του 2016. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της συνάντησης σωματείων – μελών της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου, διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ανεπάρκειά σας και κατα συνέπεια την δυσλειτουργία του συντονιστικού οργάνου το οποίο και προίστασθε. Δυστυχώς μετά τα τελευταία γεγονότα και την διαρροή σχετικής επιστολής σας, προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας διαπιστώνουμε με έκπληξη αλλά και λύπη την αγκύλωσή σας εναντίον του αναμφισβήτητα καλύτερου και πιο οργανωμένου σωματείου της ποδηλατικής μας περιφέρειας, δηλ. του δικού μας.

Πιο συγκεκριμένα, προσήλθαμε στην συνάντηση των σωματείων – μελών της Τ.Ε.Δ. την Πέμπτη 03/12/15 και ώρα 19:00 για την κατάρτιση του περιφεριακού μας προγράμματος των ποδηλατικών διασυλλογικών αγώνων του 2016. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η διορισθείσα από εσάς διοίκηση της Τ.Ε.Δ. ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου απούσα από τη συνάντηση, στην οποία χαράσεται το μέλλον της Δωδεκανησιακής ποδηλασίας για μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν. Από τα επτά μέλη της, προσήλθαν μόνο τρεις και μάλιστα το ένα εξ αυτών, με την ιδιότητα του προέδρου ενός εκ των σωματείων που παρευρίσκονταν.

Επί της ευκαιρίας της συνάντησης, πέραν του διαλόγου για την ρύθμιση των αγώνων, αναλαμβάνοντας ως Π.Ο.Ρ. «Ροδήλιος» για ακόμα μια σεζόν την διοργάνωση των περισσότερων από κάθε άλλο σωματείο αγώνων στην νήσο Ρόδο, προσπαθήσαμε επανειλημμένως να συζητήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας και να λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις – προστριβές που υπήρξαν κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας. Εσείς αρνηθήκατε κάθε κουβέντα και απειλήσατε μάλιστα, με τηναποχώρησή σας. Ως υπεκφυγή ζητήσατε να το αιτηθούμε εγγράφως στην Τ.Ε.Δ. της οποίας την λειτουργία υποβαθμίζετε εσείς ο ίδιος, με την απουσία και ανυπαρξία της.

Σας θυμίζουμε κ.Πρόεδρε ότι επανηλλειμένα οι επιστολές, που αποστέλλονται στην Τ.Ε.Δ. από το σωματείο μας ουδέποτε βρίσκουν ανταπόκριση, ουδέποτε απαντώνται, πόσο δε να λύσουν και τα προβλήματα ή τα ερωτήματα που θέτουμε. Ουδέποτε λοιπόν λαμβάνουμε την απάντησή σας, πλην μιας με την οποία μας παραπέμπετε στην προιστάμενη μας αρχή δηλ. την Ε.Ο.Ποδηλασίας για να μάθουμε τα αποτελέσματα των περιφερειακών μας πρωταθλημάτων, τα οποία εσείς ως ΤΕΔ οφείλετε τόσο να διοργανώνετε όσο και να ανακοινώνετε τα αποτελέσματα αυτών. Δυστυχώς το συμπέρασμα καταλήγει να είναι η απαξίωση σας όχι μόνο προς εμάς αλλά προς το σύνολο των ποδηλατικών σωματείων της περιφέρειάς μας, και η έλλειψη του ενδιαφέροντος σας για τα ποδηλατικά δρώμενα, για τα οποία έχετε οριστεί από την προιστάμενή μας αρχή, να προάγετε.

Η αδιαφορία και η εμμονή σας προς το σωματεία της Τ.Ε.Δ. και ιδιαίτερα προς το δικό μας είναι απερίγραπτη. Προσπαθούμε με ιδία μέσα να αναπτύξουμε την ποδηλασία, την οποία εσείς βαλτώσατε από προηγούμενη θητεία σας, στην Τ.Ε.Δ. και το πετυχαίνουμε, παρόλο που ουδέποτε σταθήκατε δίπλα μας, και παρόλο που προσπαθείτε να μας απαξιώνετε κάθε ενέργειά μας. Σας βλέπουμε συνεχώς απέναντί μας, και μάλιστα ακόμα και με ύπουλο τρόπο, με αποκορύφωμα την έγγραφη εις βάρος μας καταγγελλίας σας προς στην ΕΟΠ, με την από 13/11/15 κατάπτυστη επιστολή σας, όπου κατηγορούμαστε ότι λειτουργούμε με δόλο και καταστρέφουμε την Δωδεκανησιακή ποδηλασία. Φτάνετε μάλιστα στο έσχατο σημείο να ζητάτε την παραπομπή μας στα πειθαρχικά όργανα της ΕΟΠ, με αστείες και αβάσιμες αιτιάσεις και ανύπαρκτες καταγγελίες.

Επειδή κ.Πρόεδρε, η προβολή που κάνει ο Π.Ο.Ρ. «Ροδήλιος» στο άθλημά μας, δια μέσω των αγώνων που διοργανώνει τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, με διοργανώσεις «κόσμημα» για το άθλημα, όπως ο 2ήμερος Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου, κατά τα φαινόμενα σας ενοχλεί και στέκεται εμπόδιο στις φιλοδοξίες σας, μας αναγκάζετε μετά από δύσκολη αλλά ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Ομίλου μας, να προβούμε στην απόσυρση και των επτά (7) διασυλλογικών αγώνων, τους οποίους και προτιθέμεθα να διοργανώσουμε την αγωνιστική περίοδο του 2016, μέχρι εσείς και κατ’επέκταση η Τ.Ε.Δωδεκανήσου να πάψετε να προάγετε τις άδικες και απαράδεκτες συμπεριφορές απεναντί μας, και να λειτουργήσετε επιτέλους ως επιβάλλεται δίκαια και αξιοκρατικά, απέναντι σε ένα σωματείο «υψηλού επιπέδου» όπως έχει αποδείξει ότι είναι ο Π.Ο.Ρ. «Ροδήλιος» στα 16 χρόνια την αδιάλειπτης λειτουργίας του.

Αφου λοιπόν λειτουργούμε με δόλο και δημιουργούμε πρόβλημα στο «θεάρεστο» έργο σας, σας αφήνουμε ελέυθερου πεδίου, όπως λειτουργήσετε ανενόχλητος από εμάς, σας καλούμε δε να διοργανώσετε τα περιφερειακά μας πρωταθλήματα, με πρότυπα παρόμοια των πρωταθλημάτων των άλλων τοπικώνενώσεων και επιτροπών και φυσικά να προσθέσετε ένα ακόμα τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας, ώστε να γίνουν τέσσερα αντί των δηλωθέντων από εσάς τριών, σας καλούμε όπως ορίσετε στις ημερομηνίες που αφήνουμε κενές μετά την απόσυρση των διοργανώσεών μας, διασυλλογικούς αγώνες αντίστοιχους των δικών μας, με όρους και κριτήρια τα οποία εσείς θεωρείτε σοβαρά και νόμιμα, σε αντίθεση με τα, όπως τα χαρακτηρίζετε «αστεία» και «γελοία» κριτήρια, που θέταμε εμείς ως προυποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες που διοργανώσαμε.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα την επιτυχία τους, και θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίζουμε με το «παρών» μας τις διοργανώσεις αυτές. Έτσι σαφώς θα έχετε και την ευκαιρία να αποδείξετε την αξία σας, αλλά και την αγάπη προς την Δωδεκανησιακή Ποδηλασία, την οποία και διαθέτετε σε βαθμό που υπερτερεί του δικού μας ενδιαφέροντος και αγάπης για το άθλημα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments