Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ρεκόρ σε κάθε τομέα κατέρριψε ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου

Ρεκόρ σε κάθε τομέα κατέρριψε ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου

0
Dodekanisos

Τεράστια επιτυχία γνώρισε ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που έγινε για έκτη φορά στο «Σμαραγδένιο Νησί» και έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Το σημαντικότερο ρεκόρ αφορά στις συμμετοχές, καθώς οι δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα του άγγιξαν τα 4.000 άτομα, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της εκδήλωσης. Το δεύτερο ρεκόρ αφορά στις διεθνείς συμμετοχές, καθώς στον αγώνα εκπροσωπήθηκαν 47 χώρες, επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αθλητικού τουρισμού.
Ρεκόρ και από το νικητή, τον Κενυάτη Μπέρναρντ Τσιρτσίρ με 2:29:53 επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί το 2019 στην Ελλάδα σε όλους τους Μαραθώνιους. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Είναι ο πρώτος μου μαραθώνιος, η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, αλλά με εμπόδισε ο αέρας να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο. Δεν είχα αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ, γιατί έφτασα Σάββατο στη Ρόδο, αλλά είμαι χαρούμενος. Εύχομαι να είμαι εδώ του χρόνου για να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση», είπε ο νικητής, τον οποίο περίμενε στον τερματισμό η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Νότιου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:57:38 και η οποία είπε: «Μας ταλαιπώρησε λίγο ο αέρας, αλλά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο, αλλά η τρίτη που έρχομαι στη Ρόδο. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα κάνει ημιμαραθώνιο. Νομίζω ότι γενικά πήγε πολύ καλά. Ο αγώνας αυτός ήταν στο πλαίσιο της προπόνησής μου με στόχο να κάνω έναν καλύτερο μαραθώνιο στο μέλλον».
Νικητής στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 1:18:26 που είπε: «Ήταν για μένα ο πρώτος Ημιμαραθώνιος, πέρυσι είχα κερδίσει στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου και την επίδοση μου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είμαι ακόμα σε στάδιο προπόνησης. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, ο αγώνας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μαραθώνιους του εξωτερικού. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και θα είμαι εδώ και του χρόνου για ακόμα καλύτερη επίδοση».
Στις γυναίκες, την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο πήρε η Mindy Toothman από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 1:53:48. «Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα. Η διαδρομή ήταν φοβερή, δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος καταπληκτικός. Θα έρθω και του χρόνου!»
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ήταν μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού. Έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι η Ρόδος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προορισμούς αθλητικού τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που πήραν μέρος και μας βοήθησαν να πετύχουμε ρεκόρ στις συμμετοχές. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για τον αγώνα, στους εθελοντές και τους χορηγούς μας, καθώς με τη δική τους παρουσία και υποστήριξη φτάσαμε στην επιτυχία του φετινού αγώνα. Είμαι σίγουρη ότι χρόνο με το χρόνο ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος».
Στο Μαραθώνιο παρέστη ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου των Δωδεκανήσων, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και ομάδων. Στον αγώνα των 5 χλμ, στα πλαίσια της αιγίδας του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού, έγινε η δράση #run_for_tourism, όπου εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων φορώντας ειδικό μπλουζάκι, θα τρέξουν στον αγώνα.
Οι τρεις πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:
Μαραθώνιος
Άνδρες
Μπέρναρντ Τσιρτσίρ (Κένυα) 2:29:53
Γιώργος Μίνος 2:40:48
Μιχάλης Χατζηιωάννου 2:43:28
Γυναίκες
Κατερίνα Ασημακοπούλου 2:57:38
Δήμητρα Χαιροπούλου 3:27:50
Marta Berberana Cobo (Ισπανία) 3:32:01
Ημιμαραθώνιος
Άνδρες
Κωνσταντίνος Δρόσος 1:18:26
Παναγιώτης Αλειφέρης 1:18:48
Rapaphel Igrisianu (Ρουμανία) 1:19:38
Γυναίκες
Mindy Toothman 1:35:48.
Μeike Villwock 1:40:05
Κυριακή Τζερεμέ 1:42:44.
Eπίσης, στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Νίκος Τσικούρας νίκησε με 34.17 και στις γυναίκες η Μαρία Παρδαλού με 38.39. Στα 5 χλμ. πρώτος ήταν ο Νίκος Τσιδώνης με 17.44 και στις γυναίκες η Μαρία Μάργαρη με 20.38.
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.
Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου ήταν η Aegean Airlines ενώ η Blue Star Ferries ήταν Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών. Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels ήταν χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel ήταν ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.
Το Best Western Plaza φιλοξένησε και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδίψασαν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός, ενώ τον αγώνα στήριξαν για άλλη μια φορά η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα ήταν πάλι η εταιρεία marketing Dingo και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο ΑΝΤ1 Satellite.
Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments