Αρχική Αθλητικά νέα Rashford: Η αξιέπαινη κίνηση με τα δωρεάν γεύματα και η… βράβευση

Rashford: Η αξιέπαινη κίνηση με τα δωρεάν γεύματα και η… βράβευση

0
premierseason.com
Dodekanisos

Ο Marcus Rashford τιμήθηκε από τον πρίγκηπα William με τον τίτλο MBE, δηλαδή τον τίτλο της πέμπτης βαθμίδας ιπποσύνης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, για τη δράση του για τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία.

Θυμίζουμε πως στις 18 Μαρτίου του 2020 ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, είχε ανακοινώσει ότι λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας τα σχολεία της Αγγλίας θα έκλειναν για λόγους ασφαλείας. Ο Marcus Rashford ήταν ο πρώτος που είχε αντιδράσει στην απόφαση αυτή, καθώς πάρα πολλά παιδιά -οικογενειών με χαμηλό εισόδημα- σιτίζονταν από τα δωρεάν σχολικά γεύματα. Το τι κατάφερε ο Marcus Rashford, νυν επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορείτε να διαβάσετε στο εξαιρετικό κείμενο της ιστοσελίδας El Sombrero

Ο Rashford βραβεύτηκε από τον πρίγκιπα William, παρουσία της μητέρας του Melanie. Πηγή: BBC.

Στην βράβευση του Rashford, το «παρών» έδωσε και η μητέρα του Melanie. Στον νεαρό επιθετικό των «κόκκινων διαβόλων», ο πρίγκηπας William, του απέμεινε το παράσημο MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) δηλαδή «Αξιωματικός του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας».

Την περσινή χρονιά, ο 24χρονος Άγγλος σημείωσε 23 γκολ, έδωσε 15 ασίστ και συμμετείχε σε δύο τελικούς. Αναμφίβολα όμως, το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η αύξηση του εβδομαδιαίου πακέτου τροφίμων που έπαιρναν τα παιδιά από οικογένειες με οικονομικό πρόβλημα και αυτό που παίρνουν τώρα, μετά τις παρεμβάσεις του.

Δείτε την δημοσίευση

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments