Αρχική Videos “Ραδιενεργό σύννεφο κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη”

“Ραδιενεργό σύννεφο κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη”

0

«Ένα ραδιενεργό σύννεφο κατευθύνεται προς τη Δυτική Ευρώπη!». Την διαπίστωση σοκ έκανε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ σε μια κυβερνητική συνεδρίαση, εξηγώντας πως έχει δημιουργηθεί από τις οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο που έχει προμηθεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία. Ο Πατρούσεφ κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι χειραγωγούν τους συμμάχους τους για να παράσχουν «βοήθεια» σε άλλα έθνη.

«Βοήθησαν» την Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο, άσκησαν πίεση στους δορυφόρους της να προμηθεύουν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η καταστροφή τους είχε ως αποτέλεσμα ένα ραδιενεργό σύννεφο να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη. Εντόπισαν αύξηση της ραδιενέργειας στην Πολωνία», δήλωσε ο Patrushev.

Η Ρωσία προειδοποίησε προηγουμένως ότι η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, με βάση μελέτες σε χώρες όπως η Σερβία και το Ιράκ, όπου τα όπλα χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Το Λονδίνο έχει αρνηθεί έναν τέτοιο κίνδυνο. Αν και είναι ήπια ραδιενεργό, το απεμπλουτισμένο ουράνιο θεωρείται κυρίως κίνδυνος για την υγεία επειδή το υλικό είναι ένα τοξικό βαρύ μέταλλο. Τα σωματίδια ουρανίου ή οξειδίου του ουρανίου που παράγονται σε μια έκρηξη θα μπορούσαν να εισπνευστούν από οποιονδήποτε εκτεθεί σε αυτά ή να μολύνουν το περιβάλλον.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments