Αρχική Επικαιρότητα Ρ.Α.Ε: Χορήγησε 17 νέες άδειες αιολικών πάρκων στην Εύβοια

Ρ.Α.Ε: Χορήγησε 17 νέες άδειες αιολικών πάρκων στην Εύβοια

0
@YPODOMES.COM
Dodekanisos

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε 17 νέες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό σε όλη την Εύβοια.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια και άρχισε η συζήτηση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα με χορηγία αδειών από την Ρ.Α.Ε (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) αναμένεται να γίνει η εγκατάστασή τους. 

Πρόκειται για μία απόφαση που επέφερε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Ιστιαίας–Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά. Διότι στο σχέδιο περιλαμβάνεται εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο στην Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για το μοναδικό βουνό που διασώθηκε στην περιοχή, από την φονικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Η απόφαση της Ρ.Α.Ε για το αιολικό πάρκο, θ’ αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες, διαμέτρου πτερωτής 71 μ., συνολικής ισχύος 29,9 MW.

Η αγανάκτηση και η ανάρτηση στο Facebook του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά

Η απόφαση της Ρ.Α.Ε οδήγησε και σε ξέσπασμα τον Γιάννη Κοντζιά, Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού.

«Η απόφαση της Ρ.Α.Ε για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική. Η βιασύνη προδίδει. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση που «βιάζει» το μοναδικό βουνό που καταφέραμε να διασώσουμε με αγώνα και ιδρώτα. Πρόκειται για ένα βουνό με μοναδικά δρυοδάση και τις ανεμογεννήτριες να είναι ορατές από παντού. Ιστιαία και Αιδηψό, Ευβοϊκό και Αιγαίο», λέει στο «protothema.gr», ο δήμαρχος Ιστιαίας–Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς. 

«Αν και η τοπική κοινωνία, όπως εκφράστηκε με απόφαση του Δ.Σ. Ιστιαίας–Αιδηψού το 2020 είναι αντίθετη, παρ΄ όλα αυτά δεν εισακούστηκε. Δεν είμαστε κατά των ΑΠΕ, είμαστε κατά της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης. Η βιασύνη προδίδει, η ανασυγκρότηση δεν περνάει μέσα από ανεμογεννήτριες. Ο αγώνας θα είναι καθολικός και θα γίνει χωρίς εκπτώσεις μέχρι τέλους. Δεν θα λείπει κανείς και από αυτό το μέτωπο. Συντονιζόμαστε και ξεκινάμε», υπογράμμισε ο κ. Κοντζιάς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments