Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ “Έμφραγμα” στο… παρά τρία

“Έμφραγμα” στο… παρά τρία

0
kolossos_pao
Dodekanisos

Χάρη σε καλάθι του Γιάννη Γκαγκαλούδη 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, το Μαρούσι έκανε το “2 στα 2” στο Πρωτάθλημα, επικρατώντας με 76-75 του Κολοσσού Ρόδου.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αφού οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 70-65, αλλά οι Ροδίτες επέστρεψαν και προηγήθηκαν με τον Καλάθη να σκοράρει για το 76-75. Ο Γκαγκαλούδης όμως είχε την απάντηση και με νικητήριο καλάθι λύτρωσε την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο αγώνας
Έχοντας σε ρόλο ηγέτη και οργανωτή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, το Μαρούσι κατάφερε στο τετράλεπτο του ματς να προηγηθεί με 7-4 χάρη σε 5 συνεχόμενους πόντους του Έλληνα πλέι μέικερ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 0-4 για το 7-8, αλλά η ευστοχία του Αμαρουσίου έξω από τα 6.25 συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να απαντήσει με επιμέρους 5-0 και να προηγηθεί με 12-8.
Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Βελτίωσαν κατά πολύ την άμυνά τους, ανέκτησαν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και καταφέρνοντας να βγάλουν δύο συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, ισοφάρισαν σε 12-12. Τα λάθη των παικτών του Αλεξανδρή, οδήγησαν τον Κολοσσό στο προβάδισμα με 14-12, συμπληρώνοντας ένα σερί 0-6.
Το Μαρούσι πάντως, επανήλθε στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου. Αρχικά ο Ουίντεν ξεκόλλησε την ομάδα του και ισοφάρισε σε 14-14, ενώ στη συνέχεια ο Γκαγκαλούδης “ξαναχτύπησε” και με το δεύτερό του τρίποντο διαμόρφωσε το 17-14 της πρώτης περιόδου.
 
Λεπτές ισορροπίες
Καλό ήταν το ξεκίνημα του Αμαρουσίου στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού διεύρυνε το προβάδισμά τους στους 5 (19-14) με τον Ουίντεν να σκοράρει. Ο Παππάς όμως δεν είχε διάθεση να αφήσει τους αντιπάλους να ξεφύγουν και δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς, κατάφερε με αιφνιδιασμούς να μειώσει στον πόντο (21-20).
Οι “κίτρινοι” διατήρησαν το προβάδισμά τους, αλλά ο Κολοσσός αξιοποιώντας τους Αμερικάνους του (Φορντ-Τζόρνταν), κατάφερε να πάρει εκ νέου την πρωτοπορία με 26-25 4 λεπτά πριν την ανάπαυλα. Το Μαρούσι όμως απάντησε άμεσα, προηγήθηκε με 30-26 και έφτασε ως το +5 (33-28) με τρίποντο του Ουίντεν. Ο Πίτερσον 45” πριν το τέλος του πρώτου μέρους, έβαλε το πρώτο τρίποντο του Κολοσσου και διαμόρφωσε το 33-31 του ημιχρόνου.
 
Επιστροφή Κολοσσού
Έχοντας τον Κόμματο ως… μπροστάρη το Μαρούσι διατήρησε το προβάδισμά του, τη στιγμή που ο Καλάθης έκανε ότι μπορούσε για να ανατρέψει την κατάσταση. Παρόλα αυτά η διαφορά για την ομάδα των βορείων προαστίων, δεν ανέβαινε αφού πότε ο Πίτερσον και πότε ο Ασημακόπουλος, μείωναν στον πόντο.
Το δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου άνηκε αποκλειστικά στο Μαρούσι, που κατάφερε βελτιώνοντας την άμυνά του, να δημιουργήσει διαφορά 7 πόντων (46-39), που ήταν η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς. Το προβάδισμα της ομάδας του Αλεξανδρή έφτασε ως τους 9 πόντους (49-40), όταν ο Χουέρτας ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Κολοσσός επανήλθε.
Κατάφερε να εγκλωβίσει προς στιγμήν τους γηπεδούχους και να κάνει σερί 0-6, χάρη σε βολές του Ασημακόπουλου και καλάθια των Τζόρνταν και Χαρίση, μειώνοντας σε 49-46. Ο Κόμματος έδωσε τη λύση και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 51-46 της τρίτης περιόδου.
 
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-31, 51-46, 76-75

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 13, Νοέας, Όλρεντ 8, Ακεψεμαΐδης, Χουέρτας 5 Χαριτόπουλος 1, Γκαγκαλούδης 23, Βαβάτσικος, Ουίντεν 14, Κογιαντίνοβιτς 5, Κόμματος 7, Σεφερίδης
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης Π. 14, Καυκής, Αυγενικός, Τζόρνταν 10, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 12, Φορντ 4, Χαρίσης 11, Τσάμης 7, Παππάς 10, Πίτερσον 7, Ιβάνοβιτς

Πηγή: www.sport24.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments