Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική “Ορατός ο κίνδυνος της διάλυσης”

“Ορατός ο κίνδυνος της διάλυσης”

0
psellas_sinentefksi
Dodekanisos

Τη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο τους τελευταίους μήνες ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος  της «πράσινης» ΠΑΕ Χρυσόστομος Ψέλλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε και δημόσια ότι δεν υπάρχει διοίκηση στην ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι αν δε βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες τότε η ομάδα κινδυνεύει με διάλυση. Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Ρόδος δεν υπάρχει ΔΣ, αυτό σας το λέω και επίσημα. Από τις 27 Δεκεμβρίου έχω λάβει από το Υπουργείο Ανάπτυξης μια επιστολή που πρέπει να απαντήσουμε εντός 15 ημερών, για τις εκκρεμότητες που έχουμε προς το Υπουργείο. Να ξέρετε ότι η πάγια τακτική μου είναι ότι δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα από μένα, εσωτερικά ζητήματα της ομάδας. Η επιστολή αναφέρει ότι αν δεν λύσουμε τις εκκρεμότητες προς το Υπουργείο μέσα σε 15 ημέρες από λήξη της προθεσμίας, θα ενεργοποιηθούν οι ποινικές κυρώσεις που ορίζει το άρθρο 57. Μία απ’ αυτές είναι οι διοίκηση. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ρόδος βάσει καταστατικού είναι εφταμελής. Μετά τις επίσημες παραιτήσεις του προέδρου Αντώνη Μαρτίνη, του Νικήτα Χαρτερού και του Φανούρη Ροδίτη, μένουν τέσσερα μέλη τα οποία στην ουσία, αν υπάρχει αυτή η διοίκηση μπορούν να αναπληρώσουν άλλα τρία μέλη.
Σ’ αυτά τα τέσσερα μέλη είμαι εγώ, ο κ. Σαραφίδης, ο κ. Ταρασλιάς και ο κ. Τσαγγάρης. Ο κ. Σαραφίδης μου έχει αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από την ΠΑΕ, προφορικά σε εμένα, και δε δέχεται να συμμετάσχει σε καμία ενέργεια από δω και πέρα.
Από δω και πέρα τα άτομα που έχουν μείνει είναι αδύνατο να κάνουν κάτι παραπάνω. Ο μεγαλομέτοχος ή κάποιος μέτοχος πρέπει να αναλάβουν ευθύνες για το τι θα γίνει.
Η ομάδα είναι στην 1η θέση. Με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και προέκυψαν στην πορεία, είναι πρώτη δίνοντας εφτά παιχνίδια εκτός και εφτά εντός. Για μένα η Ρόδος έχει ένα απ’ τα καλύτερα ρόστερ  και ομάδες στη Γ΄ Εθνική, όπως έχω δει τις υπόλοιπες. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής φωνάζουν ελάτε να ανεβάσουμε την ομάδα, το οποίο δε βλέπω να έχουμε ανταπόκριση είτε από μετόχους είτε από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Από τότε η κατάσταση οδηγούσε προς αυτό που βιώνουμε τώρα. Προσωπικά προσπάθησαν δοθεί λύση νωρίτερα. Έγιναν πολλές συναντήσεις, πολλά πράγματα, αλλά από ουσία τίποτα. Δε σας κρύβω ότι κάποια στιγμή από εγωισμό ήθελα να μπω μπροστά χωρίς εγγυήσεις. Αλλά ο σεβασμός που τρέφω προς την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές και δυστυχώς η διπροσωπία που υπήρχε από κάποιους, με γλιτώσανε.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς και είχαμε αυτά τα προβλήματα ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν υπομονή μέχρι την Τετάρτη για οποιαδήποτε απόφασή τους. Μέχρι και σήμερα το έχουν σεβαστεί, είμαι εδώ για να βρούμε κάποια λύση. Ζήτησα και από τον προπονητή να είναι μέχρι την Κυριακή στον αγώνα είτε με πλήρη την ομάδα, είτε μέχρι εννιά παίκτες που επιτρέπεται, στο να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ομάδας και από κει και πέρα, ο ίδιος είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του.
Εγώ θα ζητήσω από τους ποδοσφαιριστές να κατέβουν να αγωνιστούν κανονικά στις 9 του μηνός με τον Πανηλειακό. Φυσικά είναι δικαίωμά τους να αποφασίσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν. Να τονίσω ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές έχουν άμεσο δικαίωμα προσφυγής και ανά πάσα στιγμή μπορούν να μείνουν ελεύθεροι. Μέχρι στιγμής ό, τι τους έχω ζητήσει το έχουν κάνει. Ελπίζω να γυρίσουν στις προπονήσεις ή τουλάχιστον να αγωνιστούν κανονικά την Κυριακή ώστε να κρατηθεί ψηλά η σημαία της ομάδος.
Αυτή τη στιγμή για να πειστούν οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τους μιλήσει κάποιος, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Πρέπει κάποιος να μπει στα αποδυτήρια και να τους μιλήσει ρεαλιστικά. Να πει εγώ αυτό μπορώ να κάνω μόνο και να ξέρει έτσι ο ποδοσφαιριστής που έχει οικογένεια αλλά και ο φίλαθλος κόσμος το τι θα γίνει από δω και πέρα.
Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Αυτό θα έχει συνέπειες για πολλούς και κυρίως για όσους διατέλεσαν πρόεδροι από το 2003 και μετά. Θα ταλαιπωρηθούμε για πολύ καιρό. Δυστυχώς την απόφαση για το τι πρέπει να γίνει πρέπει να την πάρει άλλος.
Αν ο κ. Μαρτίνης μιλούσε μαζί μου πριν δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του πιστεύω ότι θα είχαμε μια καλύτερη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Δυστυχώς για τους δικούς του λόγους δεν το έκανε. Δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένας κάποιον να βάλει λεφτά τη στιγμή που δε θέλει. Αυτό δεν έγινε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια και δε μπορούμε να το κάνουμε ούτε τώρα.
Το καλοκαίρι ο προγραμματισμός που έγινε αφορούσε κάποιους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου. Όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα των εργομετρικών είχαμε μια εικόνα ότι αυτή η ομάδα, ήταν ένα σύνολο Γ΄ Εθνικής, χωρίς όμως ικανότητες πρωταθλητισμού. Τότε πάρθηκε η απόφαση ότι η Ρόδος είναι μόνο για πορεία πρωταθλητισμού και όχι για να μένει σε αυτές τις κατηγορίες και γι’ αυτό έγιναν και κάποιες άλλες μεταγραφές. Οι μεταγραφές έγιναν με το μικρότερο μπάτζετ που είχε ποτέ η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Η απόφαση για το τι θα γίνει από δω και πέρα στην ομάδα βρίσκεται στα χέρια του κ. Μαρτίνη. Του το είπα και χθες στη συνάντηση, αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλομέτοχος , δεν υπάρχει διοίκηση το επόμενο βήμα είναι το Πρωτοδικείο. Επίσημα από τη στιγμή που προέκυψε το έγγραφο δεν έχουμε δυνατότητα υπογραφής για τίποτα. Θα είμαι δίπλα στους ποδοσφαιριστές μέχρι και την Κυριακή στον αγώνα. Για ακόμα μια φορά ζητάω από τους παίκτες να κατέβουν στο παιχνίδι και εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διεξαχθεί ομαλά η αναμέτρηση. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολές. Υπάρχουν εκκρεμότητες προς το Υπουργείο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πρέπει να καταβληθούν, όπως και τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ.
Θα ήθελα απαντήσω και σε κάποιους παράγοντες καφενείου που λένε διάφορα σε δικούς τους αλλά όταν πρέπει να τα πουν προς τα έξω είναι κότες, οι οποίοι ρίχνουν λάσπη σε βάρος μου. Με αυτούς θα τα πούμε στην πορεία και θα ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Όσοι έχουν έρθει στο διοικητικό συμβούλιο αυτής της ομάδας, προσπάθησαν για το καλύτερο. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όσοι κάθισαν στη θέση του προέδρου έχουν ματώσει οικονομικά. Απλώς η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο που κάποιος πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον.»
Στη συνέχεια ο κ. Ψέλλας απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
-Οι συνέπειες των εκκρεμοτήτων προς το Υπουργείο αφορούν ακόμα και αυτόματη αποβολή από το πρωτάθλημα;
Αυτή τη στιγμή οι συνέπειες από το Υπουργείο είναι να είναι έκπτωτη η διοίκηση, που δεν υπάρχει, να δεσμευτούν οι μετοχές κάποιων αν δεν έχουν καταβάλλει τις υποχρεώσεις και οι ποινικές κυρώσεις. Το να σε αποβάλλουν από  το πρωτάθλημα δεν είναι άμεσο απλά θα οδηγηθείς εκεί αν δεν κάνεις όλα τα προηγούμενα βήματα.
-Σαν άτομο της διοίκησης ποια είναι η θέση σας για την επιστολή της Κακιάς Σκάλας;
Σαν συνεργάτης δεν μπορώ να πάρω θέση. Σαν οπαδός μπορεί να έκανα το ίδιο.
-Τέθηκε καθόλου στο τραπέζι των συζητήσεων η αναπλήρωση των ανθρώπων που παραιτήθηκαν από τη διοίκηση, τέθηκε το ενδεχόμενο να μπείτε μπροστά και γιατί δεν προχώρησε αυτό;
Μου προτάθηκε να μπω μπροστά. Όπως είπα και πριν από σεβασμό προς την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές ζήτησα να τεθούν κάποιες εγγυήσεις όχι προς εμένα αλλά προς αυτούς οι οποίες δεν έγιναν. Και πάλι βλέποντας την προσπάθεια αυτή δε σας κρύβω ότι μου πέρασε απ΄το μυαλό ότι θα μπούμε και θα το κάνουμε. Αλλά κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι δεν ήταν ειλικρινείς προς το πρόσωπό μου αυτοί που μου το ζητούσανε.
-Μιλήσατε προηγουμένως για διπροσωπία. Μπορείτε να αναφερθείτε συγκεκριμένα;
Αυτό θα γίνει στην πορεία αλλά να ξέρουνε αυτοί που μιλούσανε ότι τόσα χρόνια στο χώρο, υπάρχει ένας σεβασμός προς το πρόσωπό μου και οι ίδιοι ερχόντουσαν και μου τα λέγανε.
κ. Ψέλλα παρακολουθήσαμε για περίπου δύο μήνες ένα θέατρο του παραλόγου. Στα μισά του δρόμου βρέθηκε υποτίθεται μια λύση όπου είχαν συμφωνήσει τρεις-τέσσερεις παράγοντες να γίνει μια οικονομική ανάλυση, ώστε αυτή η «καυτή πατάτα» που πήγαινε απ’ το ένα στρατόπεδο στο άλλο σαν ευθύνη να φανερωθεί. Ο λογιστής δεν βρέθηκε. Η συνάντηση δε έγινε ποτέ. Παρουσιάστηκαν κάποιοι ισολογισμοί σε άλλες συναντήσεις  που είδαν και το φως της δημοσιότητας. Τελικά πόσο μεγάλη είναι αυτή η «καυτή πατάτα» και υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει ευθύνες;
Για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα η ομάδα αυτή τη στιγμή χρωστά γελοία ποσά για να λέμε ότι είναι «μέσα» για αυτό το λόγο. Υπάρχουν όμως. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν έσοδα. Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από κει. Οι συναντήσεις έγιναν. Μπορεί να έβγαινε προς τα έξω ότι διαφωνούσαμε, ωστόσο, αυτό που πάντα πίστευα είναι ότι αν σταματήσουμε αυτά θα έρθουν μόνα να μας χτυπήσουν την πόρτα. Η τοποθέτησή μου από την αρχή ήταν ότι δε χρειάζεται να λέμε ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Από κει και πέρα εγώ δεν είδα ουσία. Διάθεση μπορεί να υπήρξε για συζητήσεις, ουσία για να λυθεί το πρόβλημα δεν υπήρξε και δυστυχώς γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.
Υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με νέο ΔΣ που τελικά αποδείχτηκαν λόγια του αέρα. Υπήρχε τελικά κάτι ή όλα αυτά ήταν κυνήγι εντυπώσεων;
Προσπάθειες γίνανε. Από κει και πέρα έμειναν μόνο οι εντυπώσεις, δεν έγινε κάτι.
-Αν βρεθεί κάποιος και πει ότι αναλαμβάνει την ομάδα ο κ. Μαρτίνης τι είναι διατεθειμένος να κάνει;
Ο κ. Βλάχος μου ζήτησε να ακυρώσω τη χθεσινή (σ.σ Δευτέρα) συνέντευξη Τύπου για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε το μέλλον της ομάδας. Δε θα δημοσιοποιήσω ποτέ το τι έχουμε πει σ’ αυτές τις συναντήσεις. Από κει και πέρα για να γίνεται σήμερα συνέντευξη Τύπου πάει να πει ότι δεν προέκυψε κάτι. Περιμένω από το μεγαλομέτοχο να κάνει το επόμενο βήμα.
-Κ. Ψέλλα μήπως το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει έσοδα έχει να κάνει και με το διχασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας μετά την ιστορία με το μπαράζ και την άνοδο στη Β΄ Εθνική;
Αυτή τη στιγμή η ομάδα πληρώνει την εσωστρέφειά της. Είχαν άποψη πολλά άτομα που δεν είχαν όμως ευθύνη. Η χειρότερη στιγμή μας μετά το μπαράζ, ήταν το παιχνίδι με τη Δράμα που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό μας. Και κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο αντίπαλος της Ρόδου είναι οι υπόλοιπες ομάδες, όχι η ίδια η ομάδα.
-Υπάρχει η δυνατότητα να παραταχθεί η ομάδα με ερασιτέχνες παίκτες από την ομάδα Νέων;
Αυτό δε μπορεί να γίνει γιατί το απαγορεύει ο νόμος. Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε με παίκτες χωρίς συμβόλαια, όμως από κει και πέρα, εκτός από τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες,   είναι τέτοιες οι υποχρεώσεις που είτε έχεις επαγγελματίες είτε όχι, είναι  πολύ δύσκολο για κάποιον να έλθει και να βάλει λεφτά.  Η μόνη σωτηρία για τη Ρόδο είναι να μείνει με τους παίκτες που έχει, να ανέβει κατηγορία και με τη δυνατότητα που δίνει η Β΄ Εθνική στο θέμα των εσόδων μπορεί να βρει το δρόμο της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments