Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Θωμίδης: “Κέρδος τα φιλικά”

Θωμίδης: “Κέρδος τα φιλικά”

0
Dodekanisos

Ο Βενέτης Θωμίδης, εκ των άμεσων συνεργατών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία του ΒΑΠ Κολοσσού, μίλησε στο kolossosbc.gr για τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι «θαλασσί» στην Αθήνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Πανιώνιο: «Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για μας να δούμε πώς λειτουργεί η ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν και μία ευκαιρία η ομάδα να βρεθεί κοντά, τα παιδιά να μείνουνε μαζί, γεγονός που βοηθάει πολύ στην ομοιογένεια και στη σύσφιξη των σχέσεων μέσα στην ομάδα καθώς έχουμε πολλούς νέους παίκτες.
Αγωνιστικά τώρα, δόθηκαν ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και ειδικά οι καινούριοι παίκτες πήραν μία γεύση από την ελληνική πραγματικότητα. Κατάλαβαν, δηλαδή, πόσο δυνατό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και απέκτησαν κάποιες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν εν όψει της συνέχειας.
Μόνο κέρδος μπορείς να έχεις από τέτοιου είδους αποστολές εννοώντας και αγωνιστικά, γιατί βλέπεις την πρόοδο της ομάδας, και εξωαγωνιστικά, όπου η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια.
Είμαστε σε προαγωνιστική περίοδο, βρισκόμαστε σε διαδικασία προπονητική και δουλεύουμε ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ολοκληρώσαμε με τα φιλικά στην Αθήνα και τώρα έχουμε το δικό μας τουρνουά που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. 8-9 Οκτωβρίου). Έχουμε βγάλει, φυσικά, κάποια συμπεράσματα από τα φιλικά που ήδη παίξαμε και θα τα εφαρμόσουμε στις προπονήσεις.
Πιστεύουμε ότι με την άφιξη του νέου μας παίκτη, του πλέι μέικερ (σ.σ. Τζάρεντ Τζόρνταν), η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος στην περιφέρεια και θα λειτουργήσει καλύτερα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments