Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Πύρρειος νίκη» για τον ΑΕΡΑ!

«Πύρρειος νίκη» για τον ΑΕΡΑ!

0
Dodekanisos

Ο ΑΕΡΑ κέρδισε 2-0 και τον Ποσειδών Καρπάθου στην έδρα του στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας (Β’ όμιλος). Το σύνολο του Ανδρέα Σταύρου παρά τι μαζεμένες απουσίες (Θεοχαρόπουλος, Γεωργαλλής, Αρφαράς και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και του Χρήστου Γαργάλη), κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να εξασφαλίσει μία «Πύρρειος νίκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ θετική εμφάνιση είχε ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», ο λόγος για τον Μιχάλη Διάκου. Στα 56′ λεπτά που αγωνίστηκε, δεν φοβήθηκε να βάλει τα πόδια του στην «φωτιά», πίεσε και μοίρασε πάρα πολλές μπαλιές. Ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον αμυντικό ογκόλιθο του ΑΕΡΑ, τον Μιχάλη Φυλακούρη, που ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι απροσπέλαστος, παρόλο που στα τελευταία 15 λεπτά αγωνίστηκε με δεμένο τον αριστερό οπίσθιο μηριαίο του. 

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν άκρως ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βάση στα μετόπισθεν. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Νικήτας εξαπέλυσε ένα δυνατό μακρινό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ποσειδών να πέφτει και να απομακρύνει με δυσκολία. Από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση και ο διαιτητής Σπάρταλης έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΕΡΑ εισήλθε «φουριόζος» και στο 56′ ο Φλεβάρης με τρομερό μακρινό σουτ νίκησε τον Μαργαρίτη γράφοντας το 1-0. Στην συνέχεια την νίκη «κλείδωσε» για τον ΑΕΡΑ ο Νικήτας, νικώντας από την άσπρη βούλα για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Είχε προηγηθεί η ανατροπή στον Δήμο Κορλό από τους αμυντικούς του Ποσειδών. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Φυλακούρης έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μαργαρίτης. Τελικό σκορ 2-0. 

Με αυτή την νίκη ο ΑΕΡΑ είναι στην 5η θέση με 15 βαθμούς, τρεις πίσω από την κορυφή στην οποία υπάρχει τριπλή ισοβαθμία. Από την άλλη ο Ποσειδών Καρπάθου υπέστη την τρίτη του ήττα, έχοντας και δύο ματς λιγότερα. Από εκεί και πέρα μικρή αγωνία επικρατεί για τον Χρήστο Γαργάλη, που αποχώρησε στο 31′ με μία μικρή ενόχληση στο κεφάλι του. 

Διαιτητής: ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ Α.,

Βοηθοί: ΣΑΡΡΗΣ Γ., ΖΑΡΙΔΑΣ Ι.

Παρατηρητής: ΘΩΜΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Παρατηρητής Δ: ΖΑΝΝΕΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΡΑ (Ανδρέας Σταύρου): Ράτζα, Κορλός (82′ Ρούντος), Χειμωνέττος, Φυλακούρης, Πομπού, Φλεβάρης, Γαργάλης (31′ Κουρέλης), Πάτας, Νικήτας, Πλύγκος (82′ Αποστολάκης), Διάκου Μ (54′ Κοντός).

Ποσειδών Καρπάθου (Μανώλης Φραντζής): Μαργαρίτης, Μαντικός, Σπανός Ι., Παπαμηνάς, Σαξώνης, Φελλουζης, Μαντιναος, Φασουλέτος, Κουκουνια, Χατζηπάτας (62′ Αργύρης), Σπανός. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments