Αρχική Επικαιρότητα Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν

Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν

0
Dodekanisos

Προειδοποιητικούς πυροβολισμούς έριξαν οι Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπως ακούγεται σε video που γύρισε πλήρωμα του RT. Πλέον δεν επιτρέπεται στους Αφγανούς να έχουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Το οποίο εξακολουθεί να διευθύνεται από τις ΗΠΑ. Σήμερα ο ανταποκριτής του RT International, Μουράτ Γκάντσιεφ και το αραβικό πλήρωμα της RT, βιντεοσκόπησαν ένοπλους Ταλιμπάν να πυροβολούν προειδοποιητικά. Με στόχονα αποτρέψουν τους Αφγανούς να φύγουν.

Στα αποκλειστικά πλάνα του RT φαίνεται ένας ένοπλος Ταλιμπάν να σπρώχνει πίσω έναν Αφγανό πριν τρέξει για να αποτρέψει και άλλους να πλησιάσουν. Έριξαν δυο βολές στον αέρα πριν αφήσει μάλλον απρόσεκτα το όπλο του το οποίο πυροβόλησε ξανά ευτυχώς στο έδαφος.

 

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι η μαχητική ομάδα δεν θα επιτρέπει πλέον στους Αφγανούς να έχουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Οι αλλοδαποί μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο μέχρι την προθεσμία της 31ης Αυγούστου. Το αεροδρόμιο έχει περικυκλωθεί από πλήθη απελπισμένων Αφγανών από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments