Πυρ και μανία η Ρωσία για την εμφάνιση Αμερικανών στο Κουρσκ!

0
Dodekanisos

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα για την παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων που βρέθηκαν σε περιοχές του Κουρσκ, καθώς και για φερόμενη παρουσία μισθοφόρων των ΗΠΑ στο ρωσικό έδαφος.

«Το υπουργείο είπε ότι εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία στην Αρχηγό της αποστολής της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Στέφανι Χολμς, σε σχέση με τις προκλητικές ενέργειες Αμερικανών ρεπόρτερ που εισήλθαν παράνομα στην περιοχή του Κουρσκ για να παράγουν προπαγάνδα για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του καθεστώτος του Κιέβου».

Αυτή η κίνηση έρχεται αφότου το CNN μετέδωσε αναφορές την περασμένη εβδομάδα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, όπου η Ουκρανία πραγματοποίησε την αιφνιδιαστική εισβολή της πριν από δύο εβδομάδες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε παρόμοια διαμαρτυρία στον πρεσβευτή της Ιταλίας στη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή, αφού ο ιταλικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RAI μετέδωσε την πρώτη αναφορά ξένων μέσων ενημέρωσης από την εμπλεκόμενη περιοχή στη νοτιοδυτική Ρωσία. Η RAI είπε ότι οι δύο ρεπόρτερ της θα επέστρεφαν στο σπίτι για λόγους ασφαλείας αφού η ρωσική αστυνομία άνοιξε ποινική έρευνα για το ταξίδι αναφοράς τους. 

Στη δήλωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα «διεξάγουν τα απαραίτητα ερευνητικά μέτρα» για την αξιολόγηση του έργου των Αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή του Κουρσκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments