Αρχική Videos Putin για Xi Jinping: “Ένας καλός φίλος, είναι σαν αδελφός!”

Putin για Xi Jinping: “Ένας καλός φίλος, είναι σαν αδελφός!”

0

Mε άρθρο του στην Κινεζική εφημερίδα People’s Daily, χαιρετίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την επίσκεψη στη Μόσχα του αρχηγού της Κίνας Σι Τζινπίνγκ! Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους κάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη της συνεργασίας του με τον νυν Κινέζο ηγέτη. Έχουν συναντηθεί περισσότερες από 40 φορές σε διάφορες μορφές τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Πούτιν εκτίμησε πολύ υψηλά την ποιότητα των σχέσεων τους γράφοντας χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Γνωρίζω ότι η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σοφός Κομφούκιος είπε: «Δεν είναι χαρά όταν ένας φίλος έρχεται από μακριά!». Και εμείς στη Ρωσία εκτιμούμε πολύ αυτές τις ιδιότητες, για εμάς ένας αληθινός φίλος είναι σαν αδελφός αίματος. Οι λαοί μας μοιάζουν πολύ σε αυτό».

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρόκειται να ενταθεί: Ο στόχος των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιο ρωσο-κινεζικό όγκο εμπορίου, που είχε τεθεί ουσιαστικά για το 2024, θα επιτευχθεί ήδη και θα ξεπεραστεί φέτος, προβλέπει ο Ρώσος Πρόεδρος. Το ποσοστό του εμπορίου που διακανονίζεται σε εθνικά νομίσματα θα αυξηθεί επίσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτει και τα εξής:
«Όπως οι Κινέζοι φίλοι μας, υποστηρίζουμε την αυστηρή τήρηση του Καταστατικού του ΟΗΕ και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωπιστικού δικαίου. Είμαστε αφοσιωμένοι στην αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας, η οποία παραβιάζεται κατάφωρα από το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Ανησυχούμε βαθιά για ανεύθυνες και καθαρά επικίνδυνες ενέργειες που μπορούν να υπονομεύσουν την παγκόσμια πυρηνική ασφάλεια. Δεν αποδεχόμαστε τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις που πρέπει να αρθούν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments