Αρχική Videos Putin: “Αυτός είναι ο εγωϊστικός στόχος των ΗΠΑ”

Putin: “Αυτός είναι ο εγωϊστικός στόχος των ΗΠΑ”

0

«Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διαμορφώσει τον κόσμο για να ταιριάζει αποκλειστικά με τη δική της ατζέντα», υποστήριξε σε νέες δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος ηγέτης παραχώρησε συνέντευξη σε Ρωσικό μέσο τονίζοντας ότι η Μόσχα από τη δική της πλευρά, «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πολυπολικό κόσμο και όχι έναν κόσμο που θα επικεντρώνεται γύρω από τις ΗΠΑ».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι και τα «δορυφορικά κράτη της Αμερικής γνωρίζουν καλά αυτές τις εγωιστικές προθέσεις. «Ωστόσο, προς το παρόν, επέλεξαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό λόγω διάφορων λόγων που συνδέονται πρώτα και κύρια με την τεράστια εξάρτηση στον οικονομικό τομέα και την άμυνα», είπε ο Ρώσος ηγέτης. Ορισμένοι από τους συμμάχους της Ουάσιγκτον βλέπουν επίσης την αντιπαράθεση με τη Ρωσία ως ενωτική αιτία, επισκιάζοντας τυχόν διαφορές μεταξύ αυτών και των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα, ο Πούτιν ανέφερε τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προσελκύσει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο αμερικανικό έδαφος, καθώς και μια συμφωνία για τα υποβρύχια το περασμένο καλοκαίρι, που οδήγησε στην Καμπέρα απότομα να αποχωρήσει από μια σύμβαση με έναν Γάλλο κατασκευαστή υπέρ ενός ανταγωνιστή των ΗΠΑ. Αυτό το περιστατικό ήταν ταπεινωτικό για το Παρίσι, είπε ο πρόεδρος. Ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα «δεν μπορεί και δεν θα συμπεριφερθεί έτσι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments