Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Πύρρειος νίκη του Απόλλωνα!

Πύρρειος νίκη του Απόλλωνα!

0
ippotes apollonas
Dodekanisos

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1 – 0 σε βάρος των Ιπποτών, πέτυχε ο Απόλλωνας Καλυθιών σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και αναστάτωσαν ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα, οι Ιπποτές στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι (κυρίως από το 35’ και μετά). Μάλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το δεύτερο ημίχρονο τους ανήκει εξ΄ ολοκλήρου και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα, ακόμα και δυο γκολ. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι το οποίο άφησε την γεύση της πίκρας στους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν μια καλή εμφάνιση αλλά δεν μπόρεσα να πάρουν τίποτα.
Σοβαρός τραυματισμός του Φυλακούρη!
Το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Φυλακούρη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν το 47’ όταν σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας με αντίπαλο, έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Ο γιατρός αγώνα κ. Κλωνάρης αμέσως έτρεξε κοντά του και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Όπως φάνηκε ο τραυματισμός ήταν στον ώμο και ο γιατρός του έδωσε το χέρι. Λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε περεταίρω εξετάσεις.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 16’ ο Κίτσος εκτέλεσε φάουλ, ο Φυλακούρης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 25’ ο Σαββούλης βρήκε ωραία τον Σκόρπο σε θέση έξω αριστερά. Αυτός πλάσαρε αλλά αδύναμα, με αποτέλεσμα ο Ζωγράφος να μπορέσει να αποκρούσει.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης επιτεύχθηκε στο 28’. Ο Μαυρομούστακος έκανε την μακρινή μπαλιά στον Δημητρά, ο οποίος μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με ένα εύστοχο πλασέ έκανε το 0 – 1.
Το πρώτο καλό σουτ των Ιπποτών έκανε στο 35’ ο Πλαγγέντης από το ύψος της περιοχής αλλά ο Καμπούρης με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να μπλοκάρει. Ακολούθησε στο 38’ ένα φαλτσαριστό σουτ του Αγγελάκη, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 48’ ο Αγγελάκης και πάλι βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή (σχεδόν στο ύψος του πέναλτι) όμως το πλασέ του ήταν απελπιστικά άστοχο καθώς η μπάλα πήρε πολύ ύψος και κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν ίσως και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.
Στο 71’ ο Καραμπάτσος έφυγε μόνος του και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Καμπούρη όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από το οριζόντιο και κατέληξε και πάλι άουτ.
Στο 73’ ο Μαυρομούστακος απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε πλασέ. Πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή του τέρματος, ο Παπανικολάου την έσπρωξε πιο μέσα αλλά ήταν σε θέση οφσαϊντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.
Στο 89’ μετά από κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Πλαγγέντη ο οποίος ήταν μόνος με τον τερματοφύλακα. Πριν πλασάρει όμως κάποιος αμυντικός έβαλε το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει κόρνερ.
Καλύτεροι των Ιπποτών οι Χατζημιχαήλ, Σώτα και Καραμπάτζος. Ξεχώρισαν από τον Απόλλωνα ο νεαρός Σαββούλης, ο Μαυρομούστακος και ο Σκόρπος.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε η Μαριέτα Φιλιππάκου (Αχιολάς, Γεωργάς). Στο 90’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μαυρομούστακος μετά από υπόδειξη του «βοηθού» Σωτήρη Γεωργά.
ΙΠΠΟΤΕΣ: Ζωγράφος, Χατζημιχαήλ, Σώτα (88’ λ.τ. Κ. Πλαγγέντης), Ντούσκο, Σιαπέρας, Κοκιαντώνης, Αγγελάκης (52’ Βαρδόπουλος), Ταφάνι, Λ. Πλαγγέντης, Αλιάϊ, Καραμπάτζος
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Καμπούρης, Χατζηγεωργίου (85’ Κιόττου), Στάθης, Σαββούλης, Φυλακούρης (47’ λ.τ. Κυρίτσης), Σκόρπος, Δημητράς (59’ Τσαλίκης), Σταυρής, Παπανικολάου, Μαυρομούστακος, Κίτσος 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments