Αρχική Videos “Ψήνεται η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον;” (vid)

“Ψήνεται η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον;” (vid)

0
Dodekanisos

Τον Μπόρις Τζόνσον φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Μετά την παραίτηση της Liz Truss αναφέρουν ότι σχεδιάζει την επιστροφή του στη θέση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αρκετοί νομοθέτες του Συντηρητικού Κόμματος προτείνουν ήδη να επανέλθει ο Τζόνσον ως πρωθυπουργός και ο ίδιος ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται σε διακοπές  στη Δομινικανή Δημοκρατία, σκέφτεται να επιστρέψει άμεσα για να ξαναμπεί στο προσκήνιο.

Τις πληροφορίες αναφέρουν οι Times του Λονδίνου. Η Truss παραιτήθηκε αφού οι φορολογικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της αναστάτωσαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και προκάλεσαν πτώση της βρετανικής λίρας. Έγινε η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, σπάζοντας ένα ρεκόρ σχεδόν δύο αιώνων που κατείχε ο Τζορτζ Κάνινγκ, ο οποίος πέθανε μετά από μόλις 119 ημέρες στην εξουσία. Οι Τόρις σχεδιάζουν να επιλέξουν νέο ηγέτη μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε άμεση διεξαγωγή γενικών εκλογών.

Ο νέος Πρωθυπουργός θα κληρονομήσει μια πτωχή οικονομία, τον υψηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 40 χρόνια και την οργή του κοινού στο Συντηρητικό Κόμμα. Ο διάδοχος της Truss θα αναλάβει επίσης το τιμόνι εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης που έχει επιδεινωθεί από την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Κίεβο στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments