Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο, γεγονός η αναδιάρθρωση

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο, γεγονός η αναδιάρθρωση

0
Dodekanisos

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο που προώθησε ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης οπότε και επίσημα μπαίνουμε σε εποχή αναδιάρθρωσης με την ενοποίησε της δεύτερης και της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας. Ο Αυγενάκης μιλώντας σήμερα από τη Βουλή έκανε για μια ακόμα φορά επίθεση στον προκάτοχο του Βασιλειάδη τονίζοντας τα εξής:

«Ήταν ένας αχταρμάς όπου δημιουργήθηκαν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου με κατά τύπον ΠΑΕ. Αλλάζουμε το αποτυχημένο μοντέλο του 2019 όπου με 30 χιλιάδες ευρώ και με χρηματοδότηση από την ΕΡΤ μπορούσες να συστήσεις ΠΑΕ. Δημιουργούμε ισχυρές ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλιάδων ευρώ και 150.000 ευρώ εγγυητική επιστολή, με τους μισούς ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες, με τριετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά (σ.σ. η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών σε SL2 και FL προβλέπεται στο νόμο), με 18 ομάδες από το καλοκαίρι του 2024».

Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα κατηγορία, θα πρέπει να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350 χιλιάδων ευρώ (αντί 100 χιλιάδων ευρώ που ίσχυε έως τώρα για τη SL2 και 30 χιλιάδων ευρώ για FL), με συνακόλουθη αύξηση στις 700 χιλιάδες ευρώ για τη Super League 1 (από 500 χιλιάδες ευρώ), αλλά και να καταθέσουν Εγγυητική Επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 150 χιλιάδων (αντί 15 χιλιάδων).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments