Αρχική Videos Ψηφιακό …φακέλωμα έως το 2024 ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ψηφιακό …φακέλωμα έως το 2024 ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

0
Dodekanisos

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα “ψηφιακό πορτοφόλι” έως το 2024 που θα επιτρέπει στους κατοίκους να αποθηκεύουν ψηφιακά έγγραφα ταυτοποίησης, όπως άδειες οδήγησης και εθνικές ταυτότητες. Το μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας της ΕΕ, Romana Jerković (Ρομάνα Γιέρκοβιτς), δήλωσε ότι, προκειμένου το μπλοκ να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, σχεδιάζει να δημοσιεύσει προδιαγραφές και πρότυπα πριν από το 2023.

«Η νομοθετική διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη άνοιξη, κάτι που θα θέσει τις βάσεις για την κυκλοφορία ενός ψηφιακού πορτοφολιού το 2024», δήλωσε η Jerkovic. «Σύμφωνα με το σχέδιο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να εκδώσουν το πορτοφόλι τους μετά την έγκριση του κανονισμού».

Η πρωτοβουλία έχει επικριθεί από ομάδες ψηφιακών δικαιωμάτων, ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας και βιομηχανικούς ομίλους. Η πίεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος. Οι πάροχοι προγραμμάτων περιήγησης Mozilla και Google δήλωσαν ότι τα νέα πιστοποιητικά θα είναι λιγότερο ασφαλή σε σύγκριση με τα υπάρχοντα και θα είναι επίσης δύσκολο να εφαρμοστούν εγκαίρως. Άλλες εταιρείες έχουν πει ότι ένα ψηφιακό πορτοφόλι θα ήταν ακριβό να ενσωματωθεί στα συστήματά τους. Νωρίτερα φέτος, υπήρξε διαμάχη σχετικά με τη χρήση μοναδικών αναγνωριστικών επειδή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς παρακολούθησης, με ορισμένους να σημειώνουν ότι θα ήταν παράνομα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments