Ψαλτοπούλου: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown»

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή του MEGA και μίλησε ανοιχτά για την εξέλιξη της πανδημίας. Έκανε σαφές σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική.  «Τα δεδομένα που έχουμε τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη μέσα από τα λύματα δείχνουν  ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε. Παράλληλα, θεωρεί πως είμαστε κοντά τόσο στα 10.000 κρούσματα ημερησίως όσο και στους 100 θανάτους.

«Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 μέρες. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλα τα υγειονομικά μέτρα. Όμως βλέπουμε πως σε χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αρκετό. Οπότε οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown» ξεκαθαρίζει η κ. Ψαλτοπούλου.

Σύγχυση στο Μαξίμου

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Άρη Ραβανό, επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου για τη διαχείριση της κατάστασης. Το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παραμένει ανοιχτό και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Ωστόσο κατηγορηματικά δηλώνεται πως το ενδεχόμενο νέου lockdown δεν υπάρχει. Με βάση τις πληροφορίες του, η κυβέρνηση αναμένει αύξηση των εμβολιασμών το ερχόμενο διάστημα. Αν μειωθούν αρκετά οι μη εμβολιασμένοι που είναι άνω των 60, τότε θα υπάρχει μια εξομάλυνση της κατάστασης. Σχέδιο για μεταφορά ασθενών επίσης, έχει εκπονηθεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί όπου χρειαστεί.

«Έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες, των μη εμβολιασμένων και των πρώην εμβολιασμένων. Δηλαδή όσων έχουν κάνει εμβόλιο πριν από 8 μήνες, οπότε και δεν έχουν πλέον αντισώματα», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η καθηγήτρια.

Τα νέα φάρμακα της Merck kαι της Pfizer

«Τα φάρμακα τόσο της Merck, όσο και της Pfizer ακόμη και αν εγκριθούν μέσα στο 2022 θα χρησιμοποιηθούν ενδονοσοκομειακά και μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα επαρκούν» λέει η γιατρός σχετικά με τα νέα σκευάσματα που έρχονται στη δημοσιότητα. «Το παράδοξο είναι πως στους κύκλους των μη εμβολιασμένων είναι πιο αποδεκτό το χάπι ως μορφή σε σχέση με το εμβόλιο».

Πίεση στα νοσοκομεία – Αναβολή χειρουργείων

«Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναβάλλονται ήδη τακτικά χειρουργεία και στην Αθήνα τώρα ξεκινά και εμφανίζεται το συγκεκριμένο φαινόμενο εξ αιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ» αναφέρει η κ. Ψαλτοπούλου. Την ίδια στιγμή καταλήγει πως «ο εμβολιασμός είναι τόσο σημαντικός καθώς προστατεύει τόσο από την βαριά νόσηση άμεσα, όσο και από την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς μελλοντικά.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments