Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Πρόβλημα με τη Μενόρκα!

Πρόβλημα με τη Μενόρκα!

0
5
Dodekanisos

Κατά την διάρκεια των 16ων αγώνων στο Τζέρσεϊ από 17 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ράντισον την 30η του μήνα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αθλητικής Ενωσης Νήσων, με διάφορα τρέχοντα θέματα αλλά και σημαντικά και επείγοντα, όπως και η εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι 54 αντιπρόσωποι από τα 24 νησιά ενημερώθηκαν και για την προετοιμασία των νησιών για τους μελλοντικούς αγώνες όπως το Γκότλαντ για το 2017 και 17ους αγώνες, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μενόρκα της Ισπανίας για την πραγματοποίηση των 18ων το 2019.
Ο Προεδρος Γιόργκεν Πέτερσον αφού καλωσόρισε τους συνέδρους και τους παρατηρητές τους ενημέρωσε αρχικά για τις αλλαγές προσώπων σε θέσεις στελεχών στα νησιά, καλωσόρισε τον εκπρόσωπο των Αγώνων Καλής Θέλησης που παρευρισκόταν ως παρατηρητής, ευχαρίστησε τους οργανισμούς των νησιών Χίτρα και Φρόϊα που φιλοξένησαν την συνεδρίαση της Ε.Ε. τη άνοιξη του 2015 και συνεχάρη την Ο.Ε. των αγώνων 2015 για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και για την άριστη εξέλιξη της διοργάνωσης. Ακλούθησαν θέματα ρουτίνας όπως ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμεία και από τον γραμματέα βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο καταστατικό.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε τον εκπρόσωπο της Μενόρκα Αντώνιο Ολίβες να ενημέρωση το σώμα σε σχέση με τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα στην Ισπανία. Ο κ. Ολίβες ενημέρωσε ότι άλλαξε η δημοτική και η περιφερική αρχή στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερικές εκλογές με αποτέλεσμα προκειμένου να υπάρξουν περικοπές στα έξοδα των δήμων οι νέες αρχές θεωρούν ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η Μενόρκα στη διοργάνωση μέχρι να βελτιωθούν οι κακές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα αλλά και ειδικότερα στους δήμους. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη για τον προγραμματισμό των αγώνων και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή θα πάρει πρωτοβουλία να βολιδοσκοπήσει άλλα νησιά που θα μπορούσαν να αναλάβουν την διοργάνωση του 2019. Ζήτησε από τα νησιά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τους μελλοντικούς αγώνες αλλά και ειδικότερα για το 2019. Για τους αγώνες στο μέλλον 2021-23 δήλωσαν αρκετά νησιά όπως το Γκένσεϊ, το Ορκνυ, το Υνις Μον, το Μαν, η Φερόες και η Ρόδος. Το πλήθος αυτό των ενδιαφερόμενων νησιών για να διοργανώσουν τους αγώνες καταδεικνύει τον επιτυχημένο αναπτυξιακό χαρακτήρα του θεσμού.
Για την διοργάνωση του 2017 που θα γίνει στο αδελφό νησί το Γκότλαντ της Σουηδίας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Λαρς Σάμιουελσον για την πρόοδο της προετοιμασίας η οποία εξελίσσεται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και κάλεσε τα νησιά να προετοιμάσουν τις αποστολές τους για ονειρεμένους και αξέχαστους αγώνες. Κάλεσε εξάλλου του εκπροσώπους των νησιών στη καθιερωμένη συνάντηση την επόμενη μέρα για λεπτομερή ενημέρωση από τους υπεύθυνους των αθλημάτων που βρίσκονται στο νησί γι’ αυτό το σκοπό. Ακλούθησαν εκλογές για νέα Ε. Ε. Στην οποία εκλεχτήκαν η επανεκλέχτηκαν οι Γιόργκεν Πέτερσον, Αλαντ Πρόεδρος, αντιπρόεδρος Τζεϊμς Τζόνσον Σέτλαντ, Ταμίας Τζέρη Ούτσεϊ Γκένσυ και μέλη Πωλ Σκόοπ Βερμούδες, Αντριου Λίνκστερ Τζέρσεϊ και Ανού Βάρες Σααρέμα. Ακολούθως ο πρόεδρος κήρυξε την λήξη των εργασιών κάλεσε τα νησιά στην επόμενη ετήσια συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Γκότλαντ 26 Ιούνιου του 2016. Στο περιθώριο της Γ.Σ. ο εκπρόσωπος του νησιού μας λόγω των πολιτικών εξελίξεων κλήθηκε πολλές φορές από τα τοπικά και διεθνή μέσα που βρίσκονταν εκεί λόγω των αγώνων, να απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ρόδο, για τις συνέπιες της κρίσης αλλά και για την αποστολή της Ρόδου που υπήρχε προβληματισμός αν θα καταφέρει να βρεθεί στους αγώνες, ειδικότερα μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments