Αρχική Videos Πρόβλημα και στην Ολλανδία, αύξηση στις τιμές των τροφίμων κατά 15,7%

Πρόβλημα και στην Ολλανδία, αύξηση στις τιμές των τροφίμων κατά 15,7%

0

Οι τιμές των τροφίμων στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά 15,7% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η Statistics Netherlands (CBS). Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 9,9% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ψωμί, τα δημητριακά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα συνέβαλαν ιδιαίτερα στην αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), οι υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά στη χώρα ήταν 11,3% πιο ακριβά τον Νοέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. Στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η ολλανδική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Rabobank, τόνισε ότι η οικονομία της χώρας θα «μετά βίας» θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Ο οικονομολόγος της Rabobank, Nic Vrieselaar, σημείωσε ότι η ολλανδική οικονομία έφτασε στα όριά της φέτος και επεσήμανε τις «ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού παντού».

Η παραγωγική ικανότητα είναι επίσης τεταμένη από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας που δεν αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης, σύμφωνα με την έκθεση. «Ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξημένα ποσοστά ασκούν πίεση στις καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments