Αρχική Videos Πρόβλεψη για παγκόσμιο χάος λόγω πείνας!

Πρόβλεψη για παγκόσμιο χάος λόγω πείνας!

0

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται τώρα στα πρόθυρα της πείνας, ενώ ακόμη περισσότεροι αντιμετωπίζουν άλλες μορφές επισιτιστικής ανασφάλειας, λέει ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα τρόφιμα, David Beasley, ο οποίος προβλέπει παγκόσμιο «χάος» και αναταραχή εάν τα έθνη αποτύχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες ελλείψεις σε καύσιμα, σιτηρά και λιπάσματα. και άλλα απαραίτητα αγαθά στην παραγωγή τροφίμων. Μιλώντας στο Associated Press, ο Beasley κάλεσε τις χώρες δωρητές και τους ιδιώτες φιλάνθρωπους να αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν μια καταστροφική κρίση πείνας εν μέσω συνεχιζόμενων ελλείψεων, λέγοντας διαφορετικά θα επικρατούσε «παγκόσμιο χάος».

«Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 χώρες χτυπούν την πόρτα της πείνας. Αν δεν φτάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, θα έχετε πείνα, αποσταθεροποίηση των εθνών σε αντίθεση με ό,τι είδαμε το 2007-2008 και το 2011, και θα έχετε μαζική μετανάστευση».

Μεταξύ άλλων παραγόντων, ανέφερε τις παρατεταμένες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα καραντίνας, καθώς και τα σημαντικά προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από τη σύγκρουση που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία και τις αντίποινα που επιβλήθηκαν από τη Δύση. Οι οικονομικές κυρώσεις και το απόλυτο εμπάργκο σε ρωσικά προϊόντα έχουν επίσης επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ο Beasley συνέχισε εξηγώντας ότι ο κόσμος παράγει αρκετά τρόφιμα για έναν παγκόσμιο πληθυσμό περίπου 7,7 δισεκατομμυρίων, αλλά είπε ότι οι αγρότες μπορούν να επιτύχουν επαρκείς αποδόσεις μόνο χρησιμοποιώντας λίπασμα, το οποίο αγωνίζεται να φτάσει στις παγκόσμιες αγορές. Χωρίς αυτό, προέβλεψε «καταστροφές» σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ασία, όπου είπε ότι «η παραγωγή ρυζιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments