Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ «Πρωτόγνωρη η στάση του Φοίβου!»

«Πρωτόγνωρη η στάση του Φοίβου!»

1
dikaio basket
Dodekanisos

Από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Δικαίου, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
«Κύριοι,
Το σωματείο μας εδώ και 20 χρόνια (σαν Α.Ε.Δικαίου και σαν Χάρμυλος Πυλίου ή Αναγέννηση Ασφενδιού) είχε πάντοτε αρμονικές σχέσεις με όλα τα σωματεία της Δωδεκανήσου, σε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά ζητήματα, ακόμη και στα πρώτα μας «πέτρινα» χρόνια.
Είναι, λοιπόν, πρωτόγνωρη για εμάς η στάση του –νεοσύστατου- σωματείου «Φοίβος Κω» και μας εχει προβληματίσει με τις ανακοινώσεις του όλο τον προηγούμενο χρόνο, μιας και ήταν ανακοινώσεις, έξω από κάθε δεοντολογία, που εξυπηρετούν μόνο ατομικά συμφέροντα και όχι το συμφέρον του τοπικού Μπάσκετ. Δεν στεκόμαστε στα των αγωνιστικών ζητημάτων της κάθε ομάδας -εκεί κάνει ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας- αλλά κυρίως στους «άγραφους» κανόνες του αθλητισμού : προπονητές χωρίς καμιά αθλητική δεοντολογία και ηθική, προσπαθούν να δημιουργήσουν τμήματα υποδομών σε Ζηπάρι και Πυλί, εκτός δηλαδή της φυσικής τους έδρας (πόλη της Κω), και σε περιοχές που είναι η έδρα άλλης ομάδας (Α.Ε.Δικαίου), τηλεφωνώντας στους γονείς των μικρών αθλητών με σκοπό τον….προσηλυτισμό(;;;). Με το «πρεσάρισμα» αθλητών μας στα πρότυπα της άγρας πελατών, ξεπεράστηκε κάθε όριο ηθικής και δεοντολογίας και κόπηκε κάθε γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο σωματείο μας και το Φοίβο Κω. Φαίνεται ότι μετά την μεγάλη (;;;) επιτυχία του συλλόγου στην πόλη Κω εδώ και 3-4 χρόνια (μηδέν αγωνιστικά τμήματα σε μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβους, κορασίδες, παγκορασίδες), ήρθε η ώρα να μεταδοθούν οι «γνώσεις» και σε αθλητές άλλων ομάδων;
Ζητήθηκε από το σωματείο μας να παραχωρήσει με ελεύθερη μετεγγραφή, αθλητές γεννημένους το 1999 (δηλαδή αθλητές του παιδικού) για να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής του Φοίβου Κω!!! Το Δ.Σ. της Α.Ε. Δικαίου δεν επιθυμεί να έχει καμία συναλλαγή με τον Φοίβο, τον κ. Κυριάκη και τον κ. Χατζηδαυίδ. Αν υπάρχουν αθλητές που θέλουν να αποδεσμευτούν από το Σωματείο μας παρακαλούνται οι γονείς τους να απευθυνθούν στο Δ.Σ. της Α.Ε. Δικαίου. Επίσης, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο που διοικεί και παίρνει αποφάσεις ή μιλάμε για “σωματείο-επιχείρηση” του ενός (Κυριάκης) ή των δύο (Κυριάκης–Χατζηδαυίδ); Ο πρόεδρος κος Δημήτρης Καστελλοριζιός πάντως -μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία- δήλωσε άγνοια για όλα τα παραπάνω…
Ερώτηση-απορία μας : Ο Φοίβος Κω έχει επικοινωνήσει με τον ΔΟΠΑΒΣ Κω για να ζητήσει και να λάβει την σχετική άδεια χρήσης των γηπέδων, όπως και προπονητικές ώρες σε Πυλί και Ζηπάρι; (γήπεδα τα οποία χρησιμοποιεί, συντηρεί κι εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία τους η Α.Ε. Δικαίου εδώ και πολλά χρόνια) Αν όχι, πως ο Φοίβος Κω διακηρύσσει ότι θα κάνει τμήματα υποδομών σε Πυλί και Ζηπάρι και με ποιο δικαίωμα τοποθετούνται διαφημιστικά φυλλάδια στα εν λόγω γήπεδα, από ανθρώπους του;
Είναι επιθυμητό τα νέα παιδιά να βρίσκονται στο γήπεδο (και όχι σε άλλα «επικίνδυνα» μέρη) και κατανοούμε την προσπάθεια που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στις μέρες μας για να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο. Ο χώρος του αθλητισμού και ειδικά του Μπάσκετ, δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Σωματεία με ιστορία και μεγάλη προσφορά στο χώρο παλεύουν να κρατήσουν ψηλά τα αθλητικά ιδεώδη και να δώσουν σωστές αρχές, ήθη και διεξόδους στη νεολαία του νησιού μας. Ελπίζουμε όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκονται με τον αθλητισμό να κατανοήσουν εγκαίρως τη «ζημιά» που πάνε να προκαλέσουν ο κ. Κυριάκης και ο κ. Χατζηδαυίδ γιατί πραγματικά η στάση των δύο αυτών κυρίων είναι παράλογη και επικίνδυνη.
Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε πως δεν θα πάρουμε μέρος στο τουρνουά του Φοίβου ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ούτε θα προσκληθεί ποτέ ο Φοίβος Κω σε δικά μας τουρνουά, εκτός αν –φυσικά- οι «ιθύνοντες» αποκτήσουν αθλητικό ιδεώδες και τρόπο σκέψης.
Κύριοι του Φοίβου : σοβαρευτείτε, είσαστε νέοι στον χώρο, σας προτρέπουμε να κινείστε σε σωστά-αθλητικά πλαίσια, με σύνεση, υπομονή και πολλή-πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο….»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikos
nikos
9 years ago

Είμαι γονιός αθλητή του ΑΣ Φοίβου, και νιώθω μεγάλη απογοήτευση διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΑΕ Δικαίου. Μια ανακοίνωση αλαζονική και μισαλλόδοξη, που χαρακτηρίζει ένα σωματείο που πιστεύει ότι ο χώρος του μπάσκετ του ανήκει και πως οι υπόλοιποι απλά τον καταπατούν χωρίς δικαίωμα. Χαρακτηρίζει τους προπονητές του Φοίβου ανήθικους και καιροσκόπους, γεγονός που προσβάλει βάναυσα το σύλλογο, τα παιδιά αλλά και εμάς τους γονείς. Ο ΑΣ Φοίβος παρά τα λίγα χρόνια ζωής που διανύει έχει αποδείξει τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και στη κοινωνία της Κω ότι πρωτίστως προάγει την ηθική και το ευ αγωνίζεσθαι.

Ως γονείς παιδιών που αθλούνται στο ΑΣ ΦΟΙΒΟ έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες διακρίσεων και ενός ιδιότυπου ρατσισμού σε βάρος του συλλόγου και των παιδιών, μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για ένα νέο σωματείο που ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά αυτών που αρμένιζαν όλα αυτά τα χρόνια.