Αρχική Videos Πρωτοχρονιά χωρίς εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο λόγω «όμικρον»

Πρωτοχρονιά χωρίς εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο λόγω «όμικρον»

0
Dodekanisos

Η πανδημία του κορονοϊού και πολύ περισσότερο η μετάλλαξη «Όμικρον», έχει φέρει τα πάνω… κάτω στους σχεδιασμούς δεκάδων χωρών για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο οι Αρχές αρκετών χωρών ανά τον κόσμο έχουν αποφασίσει είτε τη ματαίωση ή τον περιορισμό των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς, υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην Times Square θα είναι αρκετά συρρικνωμένη φέτος. Ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος και η χρήση μάσκας υποχρεωτική, σύμφωνα με το γραφείο του Δημάρχου Bill De Blasio.

Πόλεις που έχουν ακυρώσει τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις

Αθήνα

Αρχίζοντας από την Ελλάδα, φέτος δεν θα δούμε τη χαρακτηριστική εικόνα των πυροτεχνημάτων πάνω από το βράχο της Ακρόπολης με την αλλαγή του χρόνου. Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, ότι όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που έχουν προγραμματιστεί από τους δήμους ακυρώνονται

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού. Έτσι, είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους. Ενώ για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς απαιτείται μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή απλή μάσκα. Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Βερολίνο

Η Γερμανία έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρούς περιορισμούς επαφών προκειμένου να κάμψει τη διασπορά του κορονοϊού. Ουσιαστικά απαγορεύτηκαν όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στις μεγάλες γερμανικές πόλεις. Από τις 28 Δεκεμβρίου, στη Γερμανία, θα επιτρέπονται συναθροίσεις κατά μέγιστο δέκα ατόμων, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, σύμφωνα με την καγκελαρία. Οι μόνοι που θα εξαιρούνται του παραπάνω του μέτρου είναι τα παιδιά έως 13 ετών.

Εδιμβούργο

Ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά σε όλη τη Σκωτία ανακοίνωσε η πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon, στις 21 Δεκεμβρίου, λόγω της διασποράς της «Όμικρον».

Λονδίνο

Στις 20 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή «πήρε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην Πλατεία Trafalgar». «Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια όλων των κατοίκων του Λονδίνου», εξήγησε. Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος του Λονδίνου εξήγησε ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων πολιτών έρχεται πρώτη και πως σχεδιάζεται ένα εορταστικό… ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο BBC One.

Νέο Δελχί

Η έκρηξη των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση της Ινδίας, να απαγορεύσει όλες τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές και φεστιβαλικές συγκεντρώσεις στη διάρκεια των γιορτών, μέχρι νεωτέρας. 

Παρίσι

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex δήλωσε ότι το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων δεν θα φωτιστεί από τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα. Όλες οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις και τα πάρτι σε όλη τη χώρα την Πρωτοχρονιά θα απαγορευτούν. «Δεν θα έχουμε πυροτεχνήματα και DJ set φέτος», επεσήμανε εκπρόσωπος του δήμου του Παρισιού στο AFP.

Ρώμη

Όσο για την Ιταλία; Η χώρα έκρινε ότι η επιδημιολογική της κατάσταση αυτή την περίοδο δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Η δημοτική αρχή της Ρώμης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ιταλίας έλαβαν την απόφαση να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις τους. Ανάμεσά τους και η Βενετία, όπου κάθε χρόνο γίνονται μεγάλες ανοιχτές συναυλίες και εκτοξεύονται εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Επιπλέον, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά και για τον επόμενο μήνα. Τέλος, στην Καμπανία απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους από τις 23 Δεκεμβρίου, μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments