Αρχική Αθλητικά νέα Πρωτιά για Σίτι, πρόκριση για Σπόρτινγκ, θρίαμβος και ελπίδες για Μίλαν

Πρωτιά για Σίτι, πρόκριση για Σπόρτινγκ, θρίαμβος και ελπίδες για Μίλαν

0
Dodekanisos

11 ομάδες έχουν κλείσει ήδη θέση για τους «16» του Champions League και τα πέντε εναπομείναντα «εισιτήρια» θα γίνουν γνωστά σε δύο εβδομάδες. 

Στους Άγιαξ, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχαν ήδη προκριθεί, προστέθηκαν απόψε οι Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ενώ στο Europa League θα συνεχίσουν οι Σερίφ Τιράσπολ και Ντόρτμουντ. Μάλιστα είναι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα μπαράζ, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» τερματίσουν στην δεύτερη θέση του Europa League.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο «Έτιχαντ» στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σε 27 λεπτά και με το 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 1ου ομίλου (12β.). Από την άλλη πλευρά η Παρί πήρε οριστικά την 2η θέση (8β.), μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των ομίλων. 

Την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο πανηγύρισε η Λειψία και, μάλιστα, εκτός έδρας με το εμφατικό 5-0 επί της Κλαμπ Μπριζ. Με το «τρίποντο» αυτό οι «ταύροι» ισοβαθμούν με την Βελγική ομάδα στους 4 βαθμούς, αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι εκείνοι που έχουν την 3η θέση και το «εισιτήριο» για το Europa League, αρκεί να μείνουν εκεί και μετά την τελευταία αγωνιστική (η Γερμανική ομάδα υποδέχεται τη Σίτι, ενώ η Μπριζ θα παίξει εκτός με την Παρί Σεν Ζερμέν). 

«Φωτιά» έβαλε στον 2ο όμιλο η Λίβερπουλ με τη νίκη της επί της Πόρτο με 2-0 στο «Άνφιλντ», αλλά και η Μίλαν με το τεράστιο «διπλό» που πέτυχε στο «Μετροπολιτάνο» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0). 

Οι «κόκκινοι» έκαναν το 5Χ5 και πλέον, η δεύτερη θέση του γκρουπ θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική, με την Πόρτο να υποδέχεται τους «ροχιμπλάνκος» και την Μίλαν την Λίβερπουλ στο «Σαν Σίρο». 

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η Πόρτο είναι 2η με 5 βαθμούς, τρίτη η Μίλαν με 4, όσους έχει και η Ατλέτικο, που είναι στην 4η θέση. Η Μίλαν θέλει νίκη επί της Λίβερπουλ και να μη νικήσει η Πόρτο για να προκριθεί. Ενώ οι «δράκοι» θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο» για να μην τους νοιάζει το αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Όσον αφορά την Ατλέτικο, θα επιδιώξει το «διπλό» στο «Ντραγκάο», ελπίζοντας παράλληλα ότι η Λίβερπουλ δεν θα χάσει στο «Μεάτσα».

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League πήρε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά την εντυπωσιακή της νίκη στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» με 3-1 επί της Ντόρτμουντ, η οποία χωρίς τον Χάαλαντ είναι… άλλη ομάδα και, πλέον, θα συνεχίσει στο Europa League.

Τα δύο γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες σε διάστημα 7 λεπτών στο πρώτο μέρος έβαλαν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των «Λιονταριών», που έφτασαν τους 9 βαθμούς σφραγίζοντας την 2η θέση, αφήνοντας στην 3η τους Βεστφαλούς με 6. 

Η Σπόρτινγκ θα παίξει την τελευταία αγωνιστική με τον «αδιάφορο» βαθμολογικά και μαθηματικά πρώτο του 3ου γκρουπ, Άγιαξ, σε αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ακόμη και με ήττα και νίκη της Μπορούσια επί της Μπεσίκτας, στην ισοβαθμία των 9 βαθμών οι πρωταθλητές Πορτογαλίας έχουν το «πάνω χέρι».

Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ συνεχίζουν στο Champions League από τον 4ο όμιλο. Οι «μερένγκες» έκαναν το καθήκον τους στην Μολδαβία και με το 3-0 επί της Σερίφ Τιράσπολ εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης, παίρνοντας μαζί τους και την Ίντερ, η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει με 2-0 της Σαχτάρ. 

Πλέον, η πρωτιά του γκρουπ θα παιχτεί σε δύο εβδομάδες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου θα «μονομαχήσουν» οι δύο ομάδες (12 βαθμούς έχει η Ρεάλ και 10 οι «νερατζούρι»).

Με τους Αθανασιάδη και Κολοβό (αντικαταστάθηκε στο 59΄ από τον Νικόλοφ) στο αρχικό σχήμα η Σερίφ δεν μπόρεσε να κάνει μία ακόμη έκπληξη απέναντι στην «βασίλισσα» μετά το 2-1 του πρώτου γύρου στη Μαδρίτη. Η Σερίφ, πάντως, θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Europa League.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments