Αρχική Επικαιρότητα Προτείνει την εφαρμογή νέων περιορισμών ο Γιώργος Παυλάκης

Προτείνει την εφαρμογή νέων περιορισμών ο Γιώργος Παυλάκης

0
Dodekanisos

Περιοριστικά μέτρα όπως κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης προτείνει ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τόνισε ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων «Δέλτα» και «Όμικρον» δεν σταματά με τίποτα άλλο παρά με περιορισμό των ανθρώπινων επαφών.

«Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν πχ τα σχολεία. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο» υπογραμμίζει ο κ. Παυλάκης.

Λάθος τα διπλά μηνύματα

Παράλληλα εκτιμάει ότι αν για παράδειγμα κλείσουν τα σχολεία θα κοπούν 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα. Γι’ αυτό «κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η ”Όμικρον” δεν σταματά με τίποτα». Δεν θα πρέπει, προσθέτει, να αποστέλλονται μηνύματα στην κοινωνία ότι «όλα είναι μια χαρά», «θα πάμε όλοι μαζί στην Ερμού να ψωνίσουμε και μετά στα ”απόλυτα ρεβεγιόν” και στα χιονοδρομικά να κολλήσουμε».

Τελευταία ευκαιρία τα Χριστούγεννα

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παυλάκης λέει ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να γίνει κάτι πιο δραστικό πριν τα Χριστούγεννα. Πλέον ο κυριότερος δείκτης για την πορεία της πανδημίας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και όχι οι ΜΕΘ ή οι θάνατοι, καθώς «εκεί το έχουμε χάσει το παιχνίδι».

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν γίνεται δουλειά τονίζει. Παράλληλα επεξηγεί ότι ανάλογα με τη συμπεριφορά της κοινωνίας μπορούν να μειωθούν τα κρούσματα. Τα οποία ήδη δείχνουν μια πτωτική τάση τώρα αλλά αναμένεται ένα «μεγάλο τσουνάμι» τον Ιανουάριο ως αποτέλεσμα της περιόδου των γιορτών που «Η Ελλάδα ”περηφανεύεται” ότι θα είναι ανοιχτά τα πάντα όλα και δεν θα γίνει κάτι για να μετριαστεί το κύμα των μολύνσεων».

Μπορεί να ξεπεράσουν τις 25.000 οι νεκροί έως το Πάσχα

Ο κ. Παυλάκης λέει πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη. Παράλληλα τονίζει ότι αν επαναληφθεί η κατάσταση του περασμένου χρόνου το πανδημικό κύμα θα φτάσει έως το Πάσχα και οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 25.000.

Δεν αρκούν τα εμβόλια – Το είπε και ο ΠΟΥ

Ο ερευνητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας επεσήμανε ωστόσο ότι και ο ίδιος ο ΠΟΥ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν αρκούν για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος.

Με την «Όμικρον», εξηγεί, δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 90% αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους. Για την τρίτη δόση τόνισε ότι δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή πόσο θα κρατήσει η επήρεια της.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments