Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Πρωταθλήτριες Αιγαίου οι κορασίδες και οι νεάνιδες της Τελχινίδας

Πρωταθλήτριες Αιγαίου οι κορασίδες και οι νεάνιδες της Τελχινίδας

0
Dodekanisos

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αιγαίου 2020-21 σε κορασίδες και νεάνιδες κέρδισε η Τελχινίδα αφού στους τελικούς αγώνες της Ζ΄ Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο επικράτησε των αντίστοιχων τμημάτων του Νηρέα Καρδαμύλων.

Οι πρωταθλήτριες Χίου είχαν προκριθεί από τα μπαράζ του Βορείου ενώ η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου Τελχινίδα, εκπροσώπησε το νότιο τμήμα της Ζ΄ Περιφέρειας.

Η τελική φάση, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, ορίσθηκε να γίνει στο ΔΑΚ Πυθαγορείου Σάμου, την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Τα ‘χρυσά κορίτσια’ της Τελχινίδας που αγωνίστηκαν στα δύο ματς στη Σάμο ήταν:

Αλέξια Γκιάτα, Σταματίνα Γκιζέττη, Νικολέτα Γκίκα, Ραφαέλλα Ζωγράφη, Κριστιάνα Ζντράβα, Κάλλια Θαρρενάκη, Σταυρούλα Καλιόζη, Γκιούλ Μπεκίρογλου, Πάολα Σουσάρι και Αριέτα Τερζίου

Στον τελικό κορασίδων (κ18) που διεξήχθη την Πέμπτη το πρωί, η Τελχινίδα μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν πιο αποτελεσματική επιθετικά και δε δυσκολεύτηκε να πάρει το 1ο σετ με 25-18. Η υπεροχή των ροδιτισσών συνεχίστηκε και στο επόμενο σετ το οποίο και κατέκτησαν εύκολα με 25-13.

Ίδια ήταν η εικόνα των ομάδων αρχικά και στο 3ο σετ με την Τελχινίδα να προηγείται με 19-14. Οι αθλήτριες του Φραγκούλη Κυλαδίτη αντέδρασαν και πλησίασαν στον πόντο (21-20). Ακολούθησε μια άουτ επίθεση από τον Νηρέα που έγραψε το 22-20. Στη συνέχεια η Ραφαέλλα Ζωγράφη με τρεις άσους (!) έδωσε το σετ και τη νίκη στην Τελχινίδα.

ΑΣ Νηρέας Χίου – ΡΣΦΠ Τελχινίς 0-3 σετ σε 85΄(18-25 σε 30΄,13-25 σε 29΄και 10-25 σε 26΄)

Νηρέας: (Φραγκούλης Κυλαδίτης) Αντωνία Μπότσα, Ειρήνη Βελισσιανού, Ανιέζα Μπότσι, Μαρία Σαρρή, Μαριάννα Τσιαφίτσα, Στέηση Χοτζαλλάρη, Ευαγγελία Κινδύλα, Κατ. Σαμπανπλάρι και Μαρία Φραγκομίχαλου (Λ).

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Ευάγγελος Πατσιάς, Δημήτρης Χιώτης και Άννα Γαλανού

Ο τελικός Νεανίδων (κ20) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι νεαρές ροδίτισσες ήταν πολύ καλύτερες στα 2 πρώτα σετ, τα οποία και κατέκτησαν εύκολα με 25-13 και 25-12.

Στο 3ο σετ ο Νηρέας ήταν μπροστά στο σκορ έως και το 14-8. Η Τελχινίδα με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 14-14 για να προηγηθεί στη συνέχεια με 20-15 και 22-17. Η πρωταθλήτρια Χίου εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τη χαλάρωση των αντιπάλων της και έφερε το ματς στα ίσια, με 24-24. Οι ροδίτισσες προηγήθηκαν διαδοχικά 25-24 και 26-25 και μετά από μια άουτ επίθεση των αντιπάλων τους πήραν το σετ και την νίκη με 27-25.

ΑΣ Νηρέας Χίου – ΡΣΦΠ Τελχινίς 0-3 σετ σε 78΄(13-25 σε 28΄,12-25 σε 20΄και 25-27 σε 30΄)

Νηρέας: (Φραγκούλης Κυλαδίτης) Αντωνία Μπότσα, Ειρήνη Βελισσιανού, Ανιέζα Μπότσι, Μαρία Σαρρή, Μαριάννα Τσιαφίτσα, Στέηση Χοτζαλλάρη, Ευαγγελία Κινδύλα, Κατ. Σαμπανπλάρι (Λ) και Ευαγγελία Σαρρή.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Γ. Καραδημητρίου, Β. Ζαβού και Γ. Μάρκου

Στους δύο φιναλίστ έκαναν απονομές μεταλλίων και κυπέλλων ο Αντιπρόεδρος της Τ.Ε. ΕΟΠΕ Σάμου Αναστάσιος Νικολαΐδης και ο Αντιδήμαρχος Αν. Σάμου Ευάγγελος Καρράς. Επίσης στις αποστολές των δύο ομάδων και στους διαιτητές δόθηκαν αναμνηστικές κούπες του Πυθαγόρα και κρασιά του Ε.Ο.Σ.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο τελικοί είχαν ζωντανή μετάδοση (live steaming) από το Samos Sport.

Το ΔΣ του Ροδιακού Συλλόγου Φίλων Πετοσφαίρισης Τελχινίς, με την ολοκλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης κοριτσιών Κ20 & Κ18 της Ζ΄ Περιφέρειας θέλει να ευχαριστήσει:

– τον ιατρό Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ. Ηλία Αμπλιανίτη

– την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries

– την πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ Σάμου κα Μέλπω Λάνδρου και τους συνεργάτες της για την άριστη οργάνωση των αγώνων

– το σωματείο ΑΟ Πολυκράτης Πυθαγορείου και τους προπονητές του τμήματος βόλεϊ Δημήτρη Νικολαϊδη και Ζωγραφιά Γκατζάκη για την εξαιρετική φιλοξενία στο ΔΑΚ Πυθαγορείου

– το σωματείο ΑΣ Νηρέας Καρδαμύλων για την άριστη συνεργασία στον ορισμό των αγώνων

– τον κ. Δημήτρη Χριστινίδη, manager του Samos Bay Hotel και τους συνεργάτες του που φρόντισαν για την αξέχαστη διαμονή και τις μετακινήσεις της ομάδας στη Σάμο

– τις οικογένειες των αθλητριών που για μία ακόμη φορά ήταν κοντά στο σωματείο μας

– και τέλος, τα ‘χρυσά κορίτσια’ που αποτελούν την ομάδα Κ20 και Κ18 και τους προπονητές τους Φαίη Μίχου και Νίκο Τσιντομηνά που τους τελευταίους μήνες συνδυάζοντας ιδανικά, προπονήσεις, αγώνες και τουρνουά βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ μας έχουν κάνει υπερήφανους με τις μεγάλες τους επιτυχίες τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments