Αρχική Αθλητικά νέα Πρωταγωνιστές και αριθμοί από την 16η αγωνιστική της Super League

Πρωταγωνιστές και αριθμοί από την 16η αγωνιστική της Super League

0
sportime.gr
Dodekanisos

Σε πέντε αναμετρήσεις από τις επτά της 16ης αγωνιστικής της Super League είχαμε σέντρα. Αυτό γιατί στα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και ΑτρόμητοςΒόλος υπήρξε αναβολή λόγω κορονοϊού. Ο απολογισμός σε γκολ ήταν «φτωχός» (σημειώθηκαν μόλις έξι). Ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έβαλε «τέλος» στο εκτός έδρας απόλυτο σερί του Ολυμπιακού (0-0), στην μέχρι στιγμής μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν. 

Οι αριθμοί που «σημάδεψαν» την 16η αγωνιστική, όπως τους κατέγραψε η Super League, στην επίσημη ιστοσελίδα της

200… νίκες ως γηπεδούχος στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το κατάφερε παίζοντας το 412ο παιχνίδι του, ενώ έχει ακόμα 120 ισοπαλίες και 92 ήττες. Το 1-0 που νίκησε τον Ιωνικό είναι το πιο συνηθισμένο σκορ, αφού το έχει φέρει 56 φορές.

100… αγώνες στη Super League, όλους με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έφτασε ο Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά. Είναι ο 80ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League, που φτάνει τριψήφιο αριθμό αγώνων με τη φανέλα της.

100… αγώνες στη Super League συμπλήρωσε ο Γεβγέν Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος έχει παίξει 63 με τον ΠΑΟΚ και 37 με την ΑΕΚ. Έχει ξεκινήσει 62 φορές βασικός και έχει μπει 38 αλλαγή.

50… αγώνες στη Super League ως προπονητής του Άρη συμπλήρωσε ο Άκης Μάντζιος. Δεν έχει φτάσει τόσα παιχνίδια με κάποια από τις άλλες ομάδες που δούλεψε. Έχει 23 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες.

39… αγώνες Super League στον πάγκο της Λαμίας έφτασε ο Μιχάλης Γρηγορίου και είναι πλέον πρώτος στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία, αφού ο Μπάμπης Τεννές έχει 38.

30… χρόνια είχε να νικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιωνικό για την Α’ Εθνική/Super League. Βέβαια στο διάστημα αυτό είχαν γίνει μόλις πέντε αγώνες, καθώς λίγες φορές συνυπήρξαν στην κατηγορία οι δύο ομάδες.

10… ήττες ως προπονητής του ΟΦΗ έφτασε ο Νίκος Νιόπλιας, σε 57 αγώνες στον πάγκο του. Έχει τέσσερις στη Super League, τρεις στην Β’ κατηγορία και τρεις στο Κύπελλο Ελλάδας.

6… από τους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Απόλλων Σμύρνης, οι έξι έκαναν ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα! Τρεις ήταν από μεταγραφή, ο Κραγιόπουλος, που δεν είχε παίξει ως τώρα, και δύο νεαροί, που κάλυψαν τις πολλές ελλείψεις της ομάδας.

5… διαδοχικούς αγώνες εναντίον του Αστέρα Τρίπολης χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει, συμπλήρωσε ο ΟΦΗ. Είχε σκοράρει και στα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους.

Οι πρωταγωνιστές

Ο Περέα το ποδαρικό…
Ο Χουάν Χοσέ Περέα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το πρώτο γκολ του 2022 στη Super League. Ο 21 ετών Κολομβιανός επιθετικός έκανε ποδαρικό φτάνοντας τα 10 στην κατηγορία και ελπίζει να πάει καλύτερα από τους προηγούμενους. Πέρσι το πρώτο γκολ πέτυχε ο Πασχάλης Στάικος, που έβαλε τελικά τρία συνολικά μέσα στο 2021, και πρόπερσι ο Λευτέρης Λύρατζης του Βόλου, που δεν έβαλε κανένα άλλο μέσα στη χρονιά. Για ένατη σεζόν στη σειρά το πρώτο γκολ του νέου έτους το πετυχαίνει παίκτης ομάδας της περιφέρειας.

Ο πρώτος του χειμώνα…
Ο Βασίλης Μάντζης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αποκτηθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο 30χρονος επιθετικός ήταν τη σεζόν 2019-20 στο Βόλο, αλλά το καλοκαίρι του 2020 πήγε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Εκεί έπαιξε σε ενάμισι χρόνο 49 αγώνες και πέτυχε 13 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου.

Από τον Απόλλωνα στον… Απόλλωνα
Μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στη Super League. Έπαιξε με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη, αφού πέρασαν για την ακρίβεια 7 χρόνια και 9 μήνες ή 2.824 μέρες. Μάλιστα το τελευταίο του παιχνίδι πριν φύγει για την Ιταλία ήταν στις 13 Απριλίου 2014, Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 1-0. Μπαίνοντας στο γήπεδο ο Μανωλάς βρήκε και πάλι ένα συμπαίκτη, που αγωνιζόταν και σε εκείνο το παιχνίδι, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο!

Αβραάμ ο… πρεσβύτερος
Με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας παίκτης γηπέδου, που παίζει στον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική/Super League. Ξεπέρασε το Γιώργο Σκαρτάδο.

Ο Παπαδόπουλος είναι μόλις ο τέταρτος στην ιστορία του Ολυμπιακού, που αγωνίζεται έχοντας κλείσει τα 37 χρόνια του, μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments