Αρχική Επικαιρότητα Προσωρινή χαλάρωση του lockdown στην Αυστρία

Προσωρινή χαλάρωση του lockdown στην Αυστρία

0
Dodekanisos

Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην προσωρινή χαλάρωση του lockdown για αυτούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού. Η χαλάρωση αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω μείωσης των κρουσμάτων.

«Τα Χριστούγεννα πρέπει να μας δείξουν για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η επαφή με τους αγαπημένους μας. Πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μαζί τους», τονίζει ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.

Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown τον περασμένο μήνα, μία απόφαση που είχε προκαλέσει διαδηλώσεις στους δρόμους.

Με τα κρούσματα να μειώνονται από τότε, η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση του πλήρους lockdown την περασμένη εβδομάδα. Παρόλα αυτά διατηρεί τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους καθώς και τα σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες κερδίσαμε ένα πλεονέκτημα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μία παύση τα Χριστούγεννα και να θυμηθούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε ο Μουκστάιν.

Παρά την εποχική χαλάρωση, η κυβέρνηση στην Αυστρία, όπως και άλλες σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται για έκρηξη των μολύνσεων από την περισσότερο μεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον». Έως τώρα η Αυστρία έχει καταγράψει 75 κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον».

Αν και οι ανεμβολίαστοι Αυστριακοί γενικά δεν επιτρέπεται να συναντούν πάνω από ένα άτομο τη φορά, θα τους δοθεί κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα να παρευρεθούν σε συναθροίσεις με έως 10 άτομα από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου καθώς και στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρθεί το μέτρο του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας του κλάδου φιλοξενίας. Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν η Αυστρία θα επιβάλει ένα ακόμα πλήρες lockdown τον Ιανουάριο λόγω της «Όμικρον». Βέβαια είπε ότι η χώρα βρίσκεται δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από τη Δανία και τη Βρετανία, όπου η κατάσταση είναι ανησυχητική. «Δεν μπορώ και ούτε πρόκειται να αποκλείσω τίποτε για τον Ιανουάριο», δήλωσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments