Αρχική Αθλητικά νέα Πρόσκληση της UEFA στον Έρικσεν και το ιατρικό επιτελείο που τον έσωσε

Πρόσκληση της UEFA στον Έρικσεν και το ιατρικό επιτελείο που τον έσωσε

0
Ο Κρίστιαν Έρικσεν σε διεκδίκηση με τον Ρόμπιν Λουντ. Από το Δανία-Φινλανδία. Πηγή φωτογραφίας: theathletic.com
Dodekanisos

Η UEFA απέστειλε πρόσκληση για τον τελικό του EURO (11/7 στο «Γουέμπλεϊ») στον Κρίστιαν Έρικσεν και τους ιατρούς που του έσωσαν την ζωή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έγκυρη Αγγλική ιστοσελίδα «Guardian», η UEFA δήλωσε ότι ο Έρικσεν, η σύζυγός του και οι έξι ιατροί προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τον τελικό. Όμως δεν υπήρξε ακόμα επιβεβαίωση ότι θα δώσουν το «παρών». 

Ένας εκ των ιατρών ο Peder Ersgaard τόνισε πως αισθάνεται τιμή που δέχθηκε VIP πρόσκληση από τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin.  

«Είμαι ενθουσιασμένος, όπως ένα παιδί την παραμονή των Χριστουγέννων. Είμαι πολύ περήφανος για τις προσπάθειές μου. Όπως και για ολόκληρη την ομάδα. Δεν ήταν προσπάθεια ενός ατόμου», δήλωσε στο Fagbladet FOA.

Θυμίζουμε πως ο Δανός Διεθνής ποδοσφαιριστής είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν». Την ώρα που ο αγώνας της Δανίας κόντρα στη Φινλανδία βάδιζε προς το 43ο λεπτό, ο Έρικσεν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ένας αυτόματος απινιδωτής και η άμεση αντίδραση των ιατρών τον κράτησαν στη ζωή. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, του  τοποθετήθηκε αυτόματος απινιδωτής. Από τις 18 Ιουνίου έλαβε εξιτήριο και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του.

«Ελπίζω να παρακολουθήσω τη Δανία εναντίον της Ιταλίας. Αυτό θα ήταν πραγματικά, πολύ μεγάλο. Φανταστείτε αν γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης. Φανταστείτε απλά να αναδειχθούν σε πρωταθλητές Ευρώπης», πρόσθεσε ο Peder Ersgaard. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments