Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Πρόσκληση στην σχολική κοινότητα να συμμετάσχει στο Μαραθώνιο

Πρόσκληση στην σχολική κοινότητα να συμμετάσχει στο Μαραθώνιο

0
Dodekanisos

Πρόσκληση στην Σχολική Κοινότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συμμετάσχει στο 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου στις 14 Απριλίου 2019, απέστειλε η Οργανωτική Επιτροπή, μέσω του μέλους της κας. Αδαμαντίας Φατσέα, Συντονίστρια ΣΕΕ για την Αειφορία Νοτίου Αιγαίου.
Η πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους του Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και κοινοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των Σχολείων, αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούμε τη σχολική σας κοινότητα, εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς, να συμμετάσχει στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμου, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρόδου, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019.
Παράλληλα με το Αγώνισμα του Μαραθωνίου στα 42.195 χλμ., θα διεξαχθούν αγώνες:
• Ημιμαραθωνίου δρόμου και 10 χλμ. (για μαθητές/τριες άνω των 15 ετών)
• Δρόμου 5 χλμ. (μαθητές/τριες άνω των 12 ετών) και
• Δρόμου 1.000μ. (μόνο για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, γεννημένα τα έτη
2007 έως 2009).
Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες, των 5χλμ. και των 10χλμ. (Γυμνάσια
και Λύκεια) με την εγγραφή τους θα δοθούν: τσάντα, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός
συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με chip,
παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πιστοποιητικό συμμετοχής on line.
Στο σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, με τις περισσότερες συμμετοχές, θα δοθεί αθλητικό
υλικό, αξίας 300€.
Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες, των 1000μ. (Δημοτικά), με την
εγγραφή τους θα δοθούν: Τσάντα, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο,
παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Για την ομαδική εγγραφή συμμετοχής των σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) για τα
5χλμ. το ποσόν εγγραφής έχει οριστεί στα 5€ το άτομο, για τα 10χλμ. έχει οριστεί στα
15€ το άτομο, η ομαδική εγγραφή συμμετοχής των Δημοτικών Σχολείων στα 1000μ., είναι
Δωρεάν. Ανώτατος αριθμός εγγραφών για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 750 μαθητές /τριες.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την παραπάνω ημερομηνία, οι εγγραφές για τα Δημοτικά σχολεία, μπορεί να ολοκληρωθούν χρονικά νωρίτερα, εφόσον συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός για τον αγώνα παιδιών, (750 συμμετοχές).
Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης εξόδων μετακίνησης και διαμονής. Παρόλα αυτά η εταιρεία Blue Star Ferries, ως επίσημος χορηγός παρέχει 50% έκπτωση στους δρομείς και 30% στα οχήματά τους, που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο. Περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο: marathonservices@rhodesmarathon.gr
Είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, για τους/τις εκπαιδευτικούς και για τους γονείς να συμμετάσχουν σε έναν Διεθνή Αγώνα, με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Ο αγώνας είναι πιστοποιημένος από τον ΣΕΓΑΣ, την IAAF & την Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων AIMS και συνδιοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μαραθώνιος Ρόδου», με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού.
Ευελπιστούμε, όπως και στο Μαραθώνιο του 2018, η συμμετοχή σας να σηματοδοτήσει την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την εγγραφή και τις δυνατότητες εθελοντικής δραστηριότητας, μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα https://rhodesmarathon.gr/el/ .
Για κάθε επιπλέον πληροφορία: Κλεοπάτρα Τσιτσιπά – Υπεύθυνη εγγραφών, Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου τηλ. 2241030145, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-13.00.
Επισυνάπτονται: η ομαδική κατάσταση εγγραφής για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και οι υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής γονέα/κηδεμόνα, αντίστοιχα για την Α/θμια και τη Β/θμια Εκπ/ση, οι οποίες θα παραμείνουν στα σχολεία.
Για τα Δημοτικά σχολεία η εγγραφή θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δωδ/σου (οδηγίες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο παράρτημα).
Με εκτίμηση
Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου
Φατσέα Αδαμαντία
ΣΕΕ για την Αειφορία
Νοτίου Αιγαίου
Μαχαιρίδου Μαρία
ΣΕΕ Φυσικής Αγωγής
Νοτίου Αιγαίου»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments