Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Προσηλωμένοι στο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»!

«Προσηλωμένοι στο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»!

0
Dodekanisos

«Σε αντίθεση με το success story της ΝΔ του κ.Σαμαρά, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίσαμε και δεν θα πανηγυρίσουμε ποτέ για την ολοκλήρωση μια δύσκολης αξιολόγησης» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FREESUNDAY ο γραμματέας της Κ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας και προσθέτει: «έχουμε επιλέξει να μείνουμε προσηλωμένοι στο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, να αντιμετωπίσουμε με θεσμικά μέσα τις αιτίες της διαφθοράς και της διαπλοκής και να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τη λειτουργία του κράτους».

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία κυβέρνησης -δανειστών ως «ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το βασικό ζήτημα για εμάς πλέον είναι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τέτοιον τρόπο που να επιτρέπει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να ανοίγει την πόρτα στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας στις αγορές» και σημειώνει ότι «το νέο κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι βασική προτεραιότητα της επόμενης περιόδου».

Αναφερόμενος στη ΝΔ υποστηρίζει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εκφέρει οποιοδήποτε πειστικό αφήγημα» και την κατηγορεί «για περίεργη αφωνία στο κρίσιμο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους».

Τέλος, σε ερώτηση για το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χέρι μας να κλείσουμε τις όποιες ρωγμές έχεουν ανοίξει στη σχέση μας με την κονωνία».

ΑΠΕ/ΜΠΕ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments