Αρχική Videos “Προσφέρομαι για ειρηνευτική λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας”

“Προσφέρομαι για ειρηνευτική λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας”

0

Με προσωπική του παρέμβαση στην πλατφόρμα Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρθηκε προκειμένου να βοηθήσει και να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ο ίδιος, θεωρεί πολύ επικίνδυνη και σοβαρή την εξέλιξη με τη ζημιά που έχει προκληθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream I και II, την οποία χαρακτήρισε δολιοφθορά. Πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μια πολύ μεγάλη κλιμάκωση μεταξύ των ΗΠ, της Ρωσίας και της Ευρώπης και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να παραμείνουν ψύχραιμοι και ήρεμοι.

Επανέλαβε ότι «η Ουκρανική κρίση δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί και σίγουρα δεν θα είχε γίνει αν ήμουν πρόεδρος. Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα με την ανατίναξη του αγωγού. Κάντε μια συμφωνία κατόπιν διαπραγμάτευσης ΤΩΡΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη στιγμή, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια – ίσως ποτέ – λόγω της ισχύος των πυρηνικών», είπε ο Τραμπ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει στις 30 Σεπτεμβρίου κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας για να συζητήσει τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream, ανέφερε σε δήλωση η γαλλική αποστολή του ΟΗΕ, η οποία ασκεί την προεδρία του 15μελούς Συμβουλίου για τον Σεπτέμβριο. «Οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί με μια ισχυρή και ενωμένη απάντηση», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments