Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Προσδοκώμεν Ανάσταση υγειονομικών

Προσδοκώμεν Ανάσταση υγειονομικών

0
Dodekanisos

Σήμερα το πρωί 20/4/22 αποδείχτηκε περίτρανα ότι η δημοσιογραφία κρατείται δέσμια. Κρατείται δέσμια κάποιων δυνάμεων που θέλουν να εξαφανίσουν από προσώπου γης τους υγειονομικούς απεργούς πείνας και εν γένει τον αγώνα των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου. Και όλα αυτά ενώ σε χώρες , όπως η Μ. Βρετανία και η Ελβετία οι γιατροί δουλεύουν με διαγνωστικούς ελέγχους.

Η Ελλάδα τελικά φαίνεται ότι ταυτίζεται με πολιτικές όπως αυτή της Ιταλίας όπου ο μη εμβολιασμένος κόσμος στενάζει κάτω από την ιατροφασιστική μπότα του Ντράγκι, της Γαλλίας του δασύτριχου Μακρόν και της Γερμανίας που ξέχασε εύκολα το «μεγκελιανό» παρελθόν της και απειλεί με αναστολές , αναβιώνοντας τις διώξεις των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία. Γιατί υπάρχει αυτή η ταύτιση; Θα φανεί!

Και μέσα σε αυτή τη δίνη κάποιοι συνάνθρωποί μας παραμένουν σταθεροί στις αξίες του αγώνα. Αυτοί είναι οι υγειονομικοί που  έχουν τεθεί σε αναστολή, χωρίς μισθό και ασφάλιση. Οι υγειονομικοί που μάχονται για την αυτονόητη μετά  τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο συναίνεση, μια συναίνεση που ήταν δεδομένη μέχρι που γλίστρησε από τα χέρια μας, ανεπαισθήτως…

Και γλίστρησε με την ανοχή του πολιτικού κόσμου, με τη συνέργεια του ιατρικού κατεστημένου  και την απαιδευσία του τρομαγμένου πολίτη, που έβαλε πάνω από όλα τη ζωούλα του, ξεχνώντας ότι χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει ζωή. Μόνο ένα κακέκτυπό της!

Σήμερα, οι απεργοί πείνας Λάμπρος , Περικλής και Ειρήνη ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού το πρωί της 19ηςΑπρίλιου να τους δεχτεί,ενώ περίμεναν υπό βροχή τυλιγμένοι στις κουβέρτες τους,  και μετά τη συνάντηση που είχαν με αξιωματούχο του Μαξίμου, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα τα μεταφέρει στην Αυτού  Μεγαλειότητα, οι απεργοί δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να συνεχίσουν μέχρι τέλους.

Με τις σωματικές τους δυνάμεις να τους εγκαταλείπουν, οι απεργοί συνεχίζουν έναν αγώνα που θα ήταν εντελώς αόρατος , αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που υπηρετούν την ενημέρωση και μόνο , αν δεν υπήρχαν οι αλληλέγγυοι πολίτες να μεταφέρουν το  μήνυμα της Σταύρωσης .

Σήμερα εν όψει της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Υπουργείο από τον Υπουργό Υγείας Α. Πλεύρη τα κανάλια δεν έκαναν τον κόπο να περάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι απεργοί. Αγνόησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί προς στήριξή τους και δεν τράβηξαν ούτε ένα πλάνο από τις διαμαρτυρίες. Ένα είναι σίγουρο : αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος απεργός θα έτρεχαν με δημοκρατική ευαισθησία ,για να δηλώσουν ότι θίγονται τα απαραβίαστα δικαιώματά του και θα έκαναν εκκλήσεις για εξέταση των αιτημάτων του.

Βρισκόμαστε στην περίοδο του Πάσχα. Περίοδο περισυλλογής. Περίοδο ανάμνησης του θείου δράματος που ξεκίνησε με επευφημίες κατά την είσοδο στα Ιεροσόλυμα και τελείωσε πάνω σε έναν σταυρό, μετά από το «σταύρωσον αυτόν».

Το Πάσχα, όμως, αν μη τι άλλο  μας δίδαξε ότι η κατάληξη του δράματος δεν είναι η κορυφή του Γολγοθά, αλλά η Ανάσταση.

Μια Ανάσταση  που έχει περάσει μέσα από ραπίσματα και εξευτελισμό. Αλλά όταν συντελείται, οδηγεί σε δόξα λαμπρή.

Αυτό αναμένουν οι  Ελεύθεροι Έλληνες.

Προσδοκούν Ανάσταση Υγειονομικών!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments