Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Προολυμπιακό: Αισιοδοξία στις Εθνικές ομάδες

Προολυμπιακό: Αισιοδοξία στις Εθνικές ομάδες

0
volei kalipatreira
Dodekanisos

Όλα είναι έτοιμα στη Ρόδο για το Προολυμπιακό τουρνουά beach volley (κατηγορία Νέων) που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα». Στο γήπεδο έγιναν το τελευταίο διάστημα όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις με αποτέλεσμα να αποκτήσει μια σαφώς καλύτερη εικόνα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή από τις 1.30μ.μ. το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα. Οι Εθνικές μας ομάδες συμμετέχουν στον όμιλο μαζί με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Κύπρου, της Ουκρανίας και της Αλβανίας. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας στην κατηγορία Νεανίδων, Τατιάνα Μολδοβανίδη και Μυρσίνη Βακαλοπούλου και οι Γιώργος Καμπούρης και Γιώργος Αναστασιάδης, που κατέκτησαν την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Στους Εφήβους, η Κύπρος έστειλε τους Χαράλαμπο Ζορπή / Γιώργο Χρυσοστούμου, η Ουκρανία τους Όλεγκ Πλοτνίτσκι / Ντμίτρο Κανάιεφ και η Αλβανία τους Μαρτίρο Κριστ / Κέρα Οσμάν. Στις Νεάνιδες η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τις Έρικα Ζεμπίλα / Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ουκρανία από τις Αλίνα Ντεμίντοβα / Ντάρια Ουντονένκο και η Αλβανία από τις Αδελαϊδα Μπερμπότι / Μεντλίνα Σαχίνι.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ όπου θα γίνει γνωστό και το πρόγραμμα. Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα:
Μιχάλης Δρακιού, περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού:

«Από την πρώτη στιγμή που η τοπική επιτροπή έφερε το αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης και η Περιφέρεια και ο Δήμος ήμασταν θετικοί καθώς πέρα από την προβολή του νησιού, των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας, ενισχύουμε τη φιλοσοφία μας περί προσέλκυσης νέων παιδιών στον αθλητισμό που ειδικά σε δύσκολες εποχές όπως οι σημερινές αποτελεί διέξοδο από όλες τις κακές συνήθειες. Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τον κύριο Νεκτάριο Χαλβατζή, τον εκπρόσωπο της CEV κύριο Μπρούνο Προϊέτο, τους εθνικούς προπονητές Κώστα Ταμπουρατζή και Αντώνη Πούμπουρα, το διευθυντικό στέλεχος της ΕΟΠΕ κύριο Νίκο Σοφιανό και φυσικά την Τοπική Επιτροπή, τον πρόεδρό της κύριο Ανδρέα Μοσκιού και όλο το ΔΣ για την άψογη συνεργασία. Να ευχαριστήσω επίσης την αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου, τον στρατηγό Ρέσκο και τον ταξίαρχο Λιακόπουλο. Να πω ακόμα πως η ανάληψη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης μάς έδωσε την ευκαιρία για ορισμένες αλλαγές στο αθλητικό κέντρο και σκοπός μας είναι, μόλις μας ευνοήσουν οι οικονομικές συνθήκες, να ζητήσουμε και να φιλοξενήσουμε μεγάλα τουρνουά όπως παλιά, ενώ θα ζητήσουμε και διοργανώσεις στη σάλα. Ο αθλητισμός μάς θωρακίζει την προσωπικότητα, μας κάνει να παλεύουμε μέσα από νίκες και ήττες και θέλουμε τη νεολαία κοντά μας».

Νεκτάριος Χαλβατζής, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ:

«Εκ μέρους της ομοσπονδίας και του προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη απευθύνω χαιρετισμό προς την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Τοπική Επιτροπή. Έχετε τις ευχαριστίες όλου του διοικητικού συμβουλίου για την ανάληψη αυτού του πολύ ωραίου τουρνουά στη Ρόδο, όπου έχουν γίνει πολύ μεγάλες διοργανώσεις και ευελπιστούμε πως αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν την απαρχή για νέες σημαντικές διοργανώσεις. Η ομοσπονδία συνεχίζει να πηγαίνει τις διοργανώσεις στην περιφέρεια για να γίνεται ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ, ενός αθλήματος που στην Ελλάδα μπορεί να παίζεται εννέα μήνες τον χρόνο».

Μπρούνο Προϊέτο, CEV Supervisor
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας την CEV. Είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση, στο όμορφο νησί σας, θα έχει επιτυχία και ελπίζω στο μέλλον να φιλοξενήσετε ξανά μεγάλα τουρνουά».
Ανδρέας Μοσκιού, πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσων:
«Καλωσορίζω όλες αποστολές και θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και ελπίζω πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Έχουμε κάνει επιτυχημένες διοργανώσεις στο παρελθόν και θέλουμε να συνεχίσουμε και να ανέβουμε επίπεδο. Οι προκάτοχοί μας έκαναν τεράστια προσπάθεια, έχτισαν μια πολύ καλή εικόνα για το νησί κι εμείς βρήκαμε πρόσφορο έδαφος. Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Δρακιού που φρόντισε για την κάλυψη εξόδων της διαμονής των αποστολών, ενώ με τις γνωριμίες του βοήθησε να λυθούν πολλά προβλήματα. Να ευχαριστήσω ακόμα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σάββα Διακοσταματίου, τον αντιπρόεδρο Θανάση Μπαράκα, τον Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Δημήτρη Καρατζιά, τον στρατηγό Ρέσκο, τον ταξίαρχο Λιακόπουλο και τον αστυνομικό διευθυντή Αντώνη Βλαχάκη».
Θανάσης Μπαράκας, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου – παραολυμπιονίκης στίβου:
«Καλωσορίσω όλες τις αποστολές και ευχαριστώ την Τοπική Επιτροπή που σε συνεργασία με την Ομοσπονδία έφεραν στη Ρόδο αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Ένας διεθνής αγώνας στο νησί μας συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος που ήδη έχει πολλούς αθλητές. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Καλλιπάτειρα βλέπουμε ομάδες αλλά και ελεύθερους ασκούμενους να παίζουν μέχρι τις 4 και 5 το πρωί! Να καλέσω τους φίλους του αθλητισμού να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών. Ως αθλητής ξέρω πως όταν έχεις τον κόσμο δίπλα σου ανεβαίνουν οι επιδόσεις σου»
Κώστας Ταμπουρατζής, ομοσπονδιακός προπονητής
«Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε δυνατότητα να έρθουμε εδώ και να παρουσιάσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει από τον Γενάρη στην ανάπτυξη. Είμαστε σε ένα νησί όπου το μπιτς βόλεϊ αναπτύσσεται συνεχώς και τα σωματεία κάνουν πολύ καλή δουλειά και στη σάλα. Αγωνιστικά, στόχο έχουμε την πρόκριση. Έχουμε δουλέψει αρκετά καλά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Να ευχαριστήσω όλους για τη φιλοξενία και περιμένω να έρθει ο κόσμος να στηρίξει τα παιδιά που είναι οι Μολδοβανίδη/Βακαλοπούλου και Καμπούρης/Αναστασιάδης. Δεν έχουμε σαφή εικόνα για τους αντιπάλους καθώς για όλους τους είναι η πρώτη διεθνής συμμετοχή».
Αντώνης Πούμπουρας, προπονητής ανάπτυξης:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω στη Ρόδο, που έχει μεγάλη παράδοση στο μπιτς βόλεϊ και κάνει πάντα διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως είμαστε σε ένα νησί που αναπτύσσει το μπιτς βόλεϊ όσο ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες και θέλουμε τον κόσμο να έρθει να τους παρακολουθήσει. Και φυσικά τα νέα παιδιά να πάρουν εικόνες και παραστάσεις για να έχουν κι εκείνα στόχους να διακριθούν στο μέλλον».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments