Αρχική Αθλητικά νέα Προκρίθηκε στον τελικό του Copa America η Βραζιλία

Προκρίθηκε στον τελικό του Copa America η Βραζιλία

1
Πηγή: as.com
Dodekanisos

Στον τελικό του Copa America προκρίθηκε η Βραζιλία. Η «σελεσάο» νίκησε στον ημιτελικό 1-0 το Περού και περιμένει τον νικητή του «ζευγαριού» από το Αργεντινή-Κολομβία (ξημερώματα Τετάρτης, 04:00). 

Τις «χώρισε» το γκολ του Πακετά

Το μοναδικό γκολ που «έκρινε» και τον νικητή πέτυχε ο Πακετά στο 35′. Ο Νεϊμάρ με τρομερή ενέργεια «άδειασε» τρεις Περουβιανούς, «έσπασε» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Πακετά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το τελικό 1-0.

Διαμαρτύρονται οι Περουβιανοί

Στο 22ο λεπτό του ματς έγινε η φάση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι Περουβιανοί. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τιάγκο Σίλβα εντός της περιοχής, αλλά ο διαιτητής δεν το είδε. Παρά το γεγονός ότι η φάση ελέγχθηκε από το VAR δεν δόθηκε το πέναλτι. 

Ξανά στον τελικό η Βραζιλία

Η Βραζιλία προκρίθηκε ξανά στον τελικό του Copa America 2021 μετά από το τουρνουά του 2019. Όπως και τότε έτσι και τώρα η διοργάνωση διεξήχθη στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στον τελικό του 2019 είχε κερδίσει 3-1 το Περού και είχε κατακτήσει το ένατο Copa America της ιστορίας της. Στον φετινό τελικό θα επιδιώξει να προσθέσει ένα ακόμα και να φτάσει στα δέκα. 

Οι νικητές του Copa America

Αξίζει να σημειωθεί πως πολυνίκης του θεσμού είναι η Ουρουγουάη με 15, αλλά έχει αποκλειστεί. Ακολουθεί με 14 η Αργεντινή. Η Βραζιλία έχει εννιά. Παραγουάη, Χιλή και Περού από δύο. Μία κατάκτηση μετρούν η Κολομβία και η Βολιβία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Λόντι (85′ Μιλιτάο), Κασεμίρο, Φρεντ (85′ Φαμπίνιο), Εβέρτον (70′ Εβέρτον), Πακετά (90+2′ Ντόουγκλας Λουίς), Νεϊμάρ, Ρισάρλισον (85′ Βινίσιους).

ΠΕΡΟΥ (Ricardo Gareca): Γκαγιέσε, Κόρσο (75′ Λόρα), Σανταμαρία, Ράμος (46′ Γκαρσία), Κάλενς, Τραούκο (46′ Λόπες), Πένια, Τάπια (89′ Ταβάρα), Γιοτούν, Κουέβα (81′ Ορμένιο), Λαπαντούλα.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πως Αργεντινή και Βραζιλία εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του […]