Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Προκλητική η στάση της Ε.Ε. στο θέμα των προσφύγων»!

«Προκλητική η στάση της Ε.Ε. στο θέμα των προσφύγων»!

0
Dodekanisos

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας είναι «προβληματική» και αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρώπης να δώσει ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό, ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες τυχόν κατάρρευση της θα οδηγούσε σε επιδείνωση της κατάστασης των  προσφύγων και σε πρόσθετες διαχειριστικές δυσκολίες για την Ελλάδα και την Ιταλία, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στο δίκτυο ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής «Telesur».

Η στάση της ΕΕ και ιδιαίτερα ορισμένων κρατών-μελών στο ζήτημα της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης είναι «προκλητική», με την υλοποίησή του να βρίσκεται μόλις στο 10%, είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος άσκησε κριτική στην Ε.Ε. λέγοντας πως δεν θέλει επί της ουσίας να εφαρμόσει τη συμφωνία, «χαϊδεύοντας» τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπάν και άλλες χώρες που δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα και παρατήρησε: «Μια τέτοια Ευρώπη “α λα καρτ” δεν μπορεί να πάει μακριά».

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες επισήμανε ότι νιώθουν «εγκλωβισμένοι και προδομένοι» από την Ευρώπη, τόσο από την αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης όσο και για τα κλειστά σύνορα, ενώ για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων τόνισε ότι δεν είναι οι καλύτερες, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής διοίκησης και της ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments