Αρχική Videos Προεκλογικό δωράκι; Η Γαλλία ακύρωσε από σήμερα πιστοποιητικά και μάσκες

Προεκλογικό δωράκι; Η Γαλλία ακύρωσε από σήμερα πιστοποιητικά και μάσκες

0

Χωρίς περιορισμούς κυκλοφορούν οι Γάλλοι πολίτες. Η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν προχωρώντας σε μια κίνηση που για πολλούς αποτελεί προκλογικό δωράκι, κατήργησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στα σχολεία και σε πολλούς δημόσιους χώρους. Ο Μακρόν έχει κατηγορηθεί πάντως από την αντιπολίτευση πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση έχοντας σαν στόχο απλά και μόνο να …γλυκάνει τον κόσμο πριν από τις εκλογές του Απριλίου.

Από τη Δευτέρα λοιπόν 14 Μαρτίου, οι μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω δεν θα είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020. Επίσης, δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της σε καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες ή χώρους εργασίας. Θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός, Jean Castex, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι υπήρξε άνοδος στα κρούσματα , αλλά τόνισε ότι η πίεση στους θαλάμους επειγόντων περιστατικών μειώνεται και η παραλλαγή Omicron είναι πιο μεταδοτική αλλά « φαινομενικά λιγότερο επικίνδυνη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments