Αρχική Videos Προειδοποιούν για επισιτιστική κρίση και οι αγρότες της Βρετανίας

Προειδοποιούν για επισιτιστική κρίση και οι αγρότες της Βρετανίας

0

Η Εθνική Ένωση Αγροτών του Ηνωμένου Βασιλείου (NFU) κατήγγειλε ότι οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών έχουν φέρει τους αγρότες και τους παραγωγούς του Ηνωμένου Βασιλείου σε καταστροφική θέση. Προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πανεθνική κρίση εφοδιασμού τροφίμων.

Τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, τα καύσιμα και η ενέργεια έχουν γίνει όλα πιο ακριβά λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της διακοπής των αλυσίδων εφοδιασμού που προκαλείται από την πανδημία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση. Μόνο οι τιμές των λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί από το 2019 και οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν εξαπλασιαστεί.

Η τρέχουσα έλλειψη αυγών κοτόπουλου μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα τρόφιμα, προειδοποίησε η ένωση. Καθώς το κόστος αυξάνεται, όλο και περισσότεροι καλλιεργητές εγκαταλείπουν τις φάρμες τους. Η NFU επεσήμανε ότι η χώρα έχει χάσει περίπου 7.000 αγροκτήματα από το 2019. Σύμφωνα με την ένωση, τρόφιμα αξίας 60 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 72 εκατομμύρια δολάρια) καταστράφηκαν στα εργοστάσια φέτος λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Μεταξύ άλλων, η Ένωση κάλεσε την κυβέρνηση να παράσχει επείγουσα υποστήριξη στους αγρότες που έχουν ανάγκη και να επιτρέψει σε 15.000 επιπλέον εποχικούς εργάτες να εισέλθουν στη χώρα από το εξωτερικό για τη συγκομιδή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments