Προειδοποίηση Ζαχάροβα στους Βρετανούς, «θα σας χτυπήσουμε παντού!»

0
Dodekanisos

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει με πλήγματα σε βρετανικούς στόχους εάν χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα από την Ουκρανία για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος. Η Ζαχάροβα είπε στους δημοσιογράφους ότι βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέρα ​​από τα σύνορά της» θα μπορούσαν να χτυπηθούν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Η δήλωση της είναι ουσιαστικά απάντηση σε μια πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από το Λονδίνο για να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους. Η δήλωση αυτή είχε εξοργίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ουσιαστικά ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία επέλεξε να πραγματοποιήσει ασκήσεις αυτόν τον μήνα για να προσομοιώσει την εκτόξευση τακτικών πυρηνικών πυραύλων.

Επιπρόσθετα, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αισθανθεί το «πλήρη μέτρο» των ρωσικών αντιποίνων για το σχέδιό της να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία. Η βελγική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν επίσημα ένα σχέδιο για τη χρήση απροσδόκητων κερδών από περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που έχουν παγώσει στην ΕΕ για την άμυνα της Ουκρανίας.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments