Αρχική Videos Προειδοποίηση Von Der Leyen στην Κίνα για την Ταϊβαν!

Προειδοποίηση Von Der Leyen στην Κίνα για την Ταϊβαν!

0

Τοποθέτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με το θέμα της Ταϊβάν έκανε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν εξαπολύοντας ουσιαστικά μια ακόμα προειδοποίηση προς την Κίνα. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε μήνυμα στην Κίνα να μην χρησιμοποιήσει βία στα στενά της Ταϊβάν,  επαναλαμβάνοντας ένα μήνυμα που έδωσε στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης υψηλού κινδύνου στο Πεκίνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η ΕΕ, είπε η φον ντερ Λάιεν, «ζητάει σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και στέκετε σθεναρά ενάντια σε οποιαδήποτε μονομερή αλλαγή του status quo, ιδίως με τη χρήση βίας». Πολύ αναλυτές, θεωρούν ότι τα σχόλια της, «υπογραμμίζουν την απόσταση μεταξύ της ίδιας και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν σχετικά με το θέμα – μια διαφωνία που πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ενώ οι δυο τους ταξίδευαν από κοινού στην Κίνα.

«Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να χαράξουμε τη δική μας ξεχωριστή ευρωπαϊκή προσέγγιση που μας αφήνει επίσης χώρο να συνεργαστούμε και με άλλους εταίρους», είπε, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες εκκλήσεις της για επικαιροποίηση της στρατηγικής του μπλοκ για την Κίνα.

Ανάλογα σχόλια είχε κάνει και η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην Κίνα. Μια «μονομερής και βίαιη αλλαγή στο status quo δεν θα ήταν αποδεκτή από εμάς ως Ευρωπαίους», είπε η Baerbock , προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση θα ήταν ένα «σενάριο φρίκης για ολόκληρο τον κόσμο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments