Αρχική Επικαιρότητα Προ των πυλών νέα μέτρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά λέει ο...

Προ των πυλών νέα μέτρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά λέει ο Πλεύρης

0
INTIME
Dodekanisos

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης και επιβολής νέων μέτρων και πριν από την Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί! 

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά. Πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα.

Ο κ. Πλεύρης συμπληρώνει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στο κομμάτι «διασκέδαση», το οποίο «προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση». Αυτό συμβαίνει διότι ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να μην υπακούν στα μέτρα. «Δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση», επισημαίνει. Ενώ αναφορικά με τα μέτρα στη «διασκέδαση» υπογραμμίζει ότι αυτά θα αφορούν τρία πλαίσια: το ωράριο, τη μουσική και τις αποστάσεις (όρθιοι και καθήμενοι).

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται καμία αλλαγή για το πρόγραμμά τους, θα ανοίξουν κανονικά». Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης, κάνει ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί όσον αφορά τα γήπεδα, στα οποία εντοπίζονται προβλήματα. «Αντικείμενο συζήτησης είναι τα γήπεδα να ξέρετε. Ενώ στα σινεμά βλέπουμε ότι υπάρχει μια τήρηση των μέτρων, στα γήπεδα δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι μπαίνει η Αστυνομία και κάνει τον έλεγχο για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα, οπότε εκεί σίγουρα θα υπάρχουν παρεμβάσεις. Δεν ξέρω όμως να σας πω αν ο βαθμός των παρεμβάσεων θα φτάνει απλώς σε δραστική μείωση των θεατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments