Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων!»

«Πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων!»

0
φωτο: thetoc.gr
Dodekanisos

Νέες δηλώσεις μέσω των οποίων προωθεί για μια ακόμα φορά τον διαχωρισμό του κόσμου, έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος. Ο ίδιος ξεκάθαρα είπε σε σημερινή πρωϊνή εκπομπή του SKAI ότι «πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός και περιορισμός της κινητικότητας των ανεμβολίαστων. Αν θέλουμε να προφυλάξουμε τους ίδιους και το σύστημα υγείας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι ακόλουθες:

«Αυτή τη στιγμή πιέζεται αφόρητα το σύστημα υγείας. Πρέπει πάση θυσία να σπάσει η αλυσίδα διασποράς. Αν επεκταθεί ακόμα περισσότερο προβλέπω μια τεράστια υγειονομική κρίση, μια τραγωδία των ανεμβολίαστων. Αυτή τη στιγμή βλέπω ένα αποτύπωμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πέρσι δεν το βλέπαμε γιατί δεν κάναμε τεστ. Τώρα η Θεσσαλονίκη ανταγωνίζεται την Αθήνα στα κρούσματα. Είναι ένα αποτέλεσμα της υπερκινητικότητας. Δεν φταίει η Διεθνής Έκθεση, ούτε η Παρέλαση, ούτε η Δοξολογία στον Πολιούχο της πόλης. Η υπερκινητικότητα που υπάρχει είναι το πρόβλημα. Οι προϋποθέσεις που θα τεθούν για να γίνουν όλα αυτά είναι το σημαντικό. Αν συνεχιστεί αυτή η πίεση στο σύστημα υγεία μιλάμε για μια τραγωδία στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να πούμε και εμείς, δεν εμβολιαστήκατε καλά να πάθατε».

Σε τοποθέτηση που έκανε η δημοσιογράφος λέγοντας πως «αν η Βόρεια Ελλάδα είχε εμβολιαστεί σε μεγαλύτερο ποσοστό η εικόνα θα ήταν άλλη», είπε:
«Φυσικά. Το όπλο μας είναι αυτό. Είναι ένα από τα βασικά υγειονομικά μέτρα. Αυτά που βλέπαμε στις εντατικές μας λυπούν. Δεν είναι ότι δεν εμβολιάζονται. Έχουν και άποψη. Επί του εμβολιασμού, επί της πανδημίας, επί του κορωνοϊού. Διαπραγματεύονται θεραπείας. Πρωτάκουστα πράγματα, δεν τα έχουμε ξαναδεί. Δεν μπορούμε εμείς οι επιστήμονες και οι ορθολογιστές να χτίσουμε ένα τοίχος απέναντι στους ανθρώπους με αμάθεια. «Πρέπει να υπάρξει υπερκινητικότητα των εμβολιασμένων. Όπως επίσης σαφής διαχωρισμός και περιορισμός της κινητικότητας των ανεμβολίαστων. Αν θέλουμε να προφυλάξουμε τους ίδιους και το σύστημα υγείας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments