«Πρέπει να επιστρέψουμε στην ουδετερότητα», λέει το Ελβετικό Λαϊκό κόμμα

0
Dodekanisos

Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (UDC), το οποίο κατέχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ουδετερότητα σε όλες τις συγκρούσεις. « Η Ελβετία πρέπει να επιστρέψει αυστηρά στη διαρκή και ένοπλη ουδετερότητά της », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ένοπλη ουδετερότητα σημαίνει ότι η Ελβετία πρέπει να μπορεί να προστατεύει και να υπερασπίζεται τον εαυτό της, ενώ η διαρκής ουδετερότητα σημαίνει ότι η χώρα θα είναι αξιόπιστη μόνο εάν παραμείνει ουδέτερη χωρίς καμία εξαίρεση, εξήγησε το UDC. Το κόμμα- απαιτεί επίσης να αρθούν όλες οι κυρώσεις που δεν έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε η δήλωση.

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία και καμία ειρηνευτική διαδικασία δεν είναι δυνατή χωρίς τη Μόσχα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ιγνάσιο Κάσις.
«Η δεύτερη χώρα με την οποία η Ελβετία μίλησε για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διάσκεψης μετά την Ουκρανία είναι η Ρωσία . Καμία ειρηνευτική διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τη Ρωσία , ακόμα κι αν η Μόσχα δεν συμμετάσχει στην πρώτη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία», είπε ο Κασίς. Η συμμετοχή της Λευκορωσίας στη σύνοδο κορυφής είναι επίσης « απίθανη », αλλά η παρουσία της δεν είναι πρωταρχικής σημασίας, σύμφωνα με τον Ελβετό υπουργό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments