Αρχική Videos “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν παρατεταμένο πόλεμο”

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν παρατεταμένο πόλεμο”

0

Για έναν «παρατεταμένο πόλεμο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουδαπέστη, σε μια τελετή ορκωμοσίας στρατιωτικών εθελοντών. Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορούμε, όπως οι στρουθοκάμηλοι, να θάβουμε τα κεφάλια μας στην άμμο. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα: αν συνεχιστεί έτσι, η οικονομία της ηπείρου θα καταρρεύσει, οι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν και φαίνεται ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν παρατεταμένο πόλεμο». Πρόσθεσε ότι «η Ουγγαρία χρειάζεται έναν στρατό ικανό να χτυπήσει και να διασφαλίσει την ειρήνη» σε περίπτωση που η ήπειρος βυθιστεί στο χάος λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία και των αποτυχημένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας».

Ο Ούγγρος ηγέτης σημείωσε ότι «υπάρχουν έθνη που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται και δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω ούτε σε αυτό», όπως αναφέρουν οι Budapest Times.  «Σε καιρό πολέμου χρειαζόμαστε έναν στρατό ικανό να χτυπήσει και ικανό να διασφαλίσει την ειρήνη!» είπε σε μια ομάδα περίπου 250 νεοσύλλεκτων, επαινώντας τους ως την «αριστεία του έθνους μας». Πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία χρειάζεται «λίγα ακόμη» τέτοια τάγματα και ανακοίνωσε νέες εκστρατείες στρατολόγησης που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments