Αρχική Videos “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα”

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα”

0

Μια τοποθέτηση που έκανε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίγκ δείχνει ξεκάθαρα το πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλώντας σε συνάντηση κορυφής που έγινε στο Πεκίνο τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και ακραία σενάρια και να είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε τη μεγάλη δοκιμασία των ισχυρών ανέμων, τα ασταθή νερά και ακόμη και οι επικίνδυνες καταιγίδες. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της αρχιτεκτονικής ασφάλειας του έθνους καθώς και προετοιμασία για πραγματική μάχη».

Η Κίνα αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολες και περίπλοκες προκλήσεις εθνικής ασφάλειας και πρέπει να προετοιμαστεί για σενάρια «χειρότερης περίπτωσης», τόνισε σε όλους τους τόνους, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ. Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Πεκίνο απέρριψε το αίτημα της Ουάσιγκτον για συνάντηση μεταξύ των αρχηγών άμυνας των δύο χωρών.

Η Κίνα διέκοψε τους αμυντικούς και κλιματικούς δεσμούς με την Ουάσιγκτον τον περασμένο Αύγουστο λόγω εικαζόμενης ανάμειξης Αμερικανών αξιωματούχων στην Ταϊβάν. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ζήτησε την Τετάρτη από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να πετούν κατασκοπευτικά αεροπλάνα πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, χαρακτηρίζοντας τις πτήσεις «επικίνδυνες προκλήσεις». Η δήλωσή της ήρθε μια μέρα αφότου η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ κατηγόρησε έναν Κινέζο πιλότο ότι προκάλεσε παραλίγο σύγκρουση χτυπώντας το μαχητικό του μπροστά από ένα αμερικανικό αεροπλάνο αναγνώρισης στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments