Αρχική Αθλητικά νέα Πρεμιέρα με νίκη στο 2022 ο ΠΑΟΚ

Πρεμιέρα με νίκη στο 2022 ο ΠΑΟΚ

0
Dodekanisos

Πρεμιέρα με νίκη έκανε στο 2022 ο ΠΑΟΚ που νίκησε 2-0 τον «ελλιπέστατο» Παναιτωλικό σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Super League. Ο «δικέφαλος του βορρά» με τη νίκη του αυτή μείωσε την διαφορά του από την ΑΕΚ στο -2. Παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί του στα έξι ματς χωρίς ήττα. 

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κέρδισε, όμως δεν έθελξε ούτε ικανοποίησε με την απόδοση του στην αναμέτρηση. Σίγουρα ρόλο έπαιξε και η απουσία τριών εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους, ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Από εκεί και πέρα πήρε αυτό που ήθελε και με τους τρεις βαθμούς βλέπει την συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της «Τούμπας» με αρκετές απουσίες (μόλις πέντε ποδοσφαιριστές στον πάγκο του). Προσπάθησε να δημιουργήσει το παιχνίδι του και πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην 10η θέση με 15 βαθμούς.

Στα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ βρήκε νωρίς την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9ο λεπτό ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι με το πέναλτι να είναι αναμφισβήτητο. Ωστόσο ο Κούρτιτς που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και στα πόδια του Μελίσσα. Στο 17′ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 29′ έπειτα από υπόδειξη του VAR o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι. Ο Ντουάρτε απέκρουσε την μπάλα με το χέρι του εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Κούρτιτς, αλλά αυτή την φορά ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 52′ όταν κεφαλιά του Βέργου βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 91′ ο Ζαμπά σούταρε από μακρινή απόσταση με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 2-0. 

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

ΠΑΟΚ  (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77′ Σίντκλεϊ), Μουργκ (70′ Ζαμπά) και Σφιντέρσκι (77′ Τσόλακ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86′ Μορισέϊ), Ντουάρτε (74′ Καρέλης), Μεντόσα (74′ Μάρτενσον) και Βέργος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments